Vakıf Katılım web
Magazin 19.06.2018 10:47 Güncelleme: 19.06.2018 12:55

Ezhel Beraat Etti

Şarkılarında uyuşturucu kullanımını özendirdiği iddiasıyla hakkında 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan 'Ezhel' lakaplı Ömer Sercan İpekçioğlu beraat etti.
Ezhel Beraat Etti

Şarkılarında uyuşturucu kullanımını özendirdiği iddiasıyla 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan ‘Ezhel’ lakaplı Sercan İpekçioğlu, ilk celsede beraat etti.
Şarkılarında uyuşturucu kullanımını özendirdiği iddiasıyla 23 Mayıs’ta tutuklanan ‘Ezhel’ ismiyle tanınan rapçi Sercan İpekçioğlu’nun “uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını özendirme” suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.
Anadolu 44’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Sercan İpekçioğlu katılırken, annesi Ulya Turgut, yakınları ve arkadaşları ile avukatı da salonda hazır bulundu.
Kimlik tespiti yapılan sanık Sercan İpekçioğlu, lise mezunu olduğunu ve aylık 100 bin lira civarında geliri olduğunu söyledi.

"MUZİPLİK OLSUN DİYE PAYLAŞTIM"
Savunması sorulan sanık, “Ankara’da bir arkadaşımın giyim mağazasına arada bir giderim. Burada otururken bahçede bitki gördüm. Hint keneviri bitkisi olduğunu anladık, söktük. O ara aklıma bu bitkiyle resim çekinmek geldi, resim çekindim altına da eski bir şarkı sözü olan Selahattin Özdemir’in esrar perdesi yazdım ve bunu muziplik olsun diye paylaştım. ‘Geceler’ isimli parçamda ise gecenin karanlığından ve gizeminden bahsediyorum. Bunu edebi anlamda sanatsal faaliyet kapsamında Türkiye’de çekilecek olan bir diziye müzik olarak yaptım" dedi.

"ESERLERİM TAMAMEN HAYAL ÜRÜNÜMDÜR"
Uyuşturucu madde kullanmaya özendirici kastı olmadığını kaydeden sanık, "Ayrıca ‘Yarınımız yok’ isimli parçamda ben uyuşturucunun zararlarını anlattım. Kullanıldığı taktirde ölüme neden olduğu temasını işledim suç işleme kastıyla hareket etmedim, eserlerim tamamen benim hayal ürünümdür. Suçsuzum beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum” dedi.
Bunun üzerine söz alan sanık avukatı, iddianamede iki eylemden bahsedildiğini belirterek, “Biri espri oldun diye paylaşılmış bir fotoğraf ve geceler isimli fantastik bir vampir hikayesidir. İddianamede düzenlenen eylemin yaptırımı ağırdır. Sanık üzerine atılı suçu işlememiştir. Beraatine ve tahliyesine karar verilmesini talep ederim” ifadelerini kullandı. Sanık son sözünde, beraatini talep etti.
Davayı karara bağlayan mahkeme, sanığın suç işleme kastıyla hareket etmediğini kaydederek beraatine hükmetti.
Duruşma sonrası açıklama yapan Sercan İpekçioğlu’nun annesi Ulya Turgut, “Yaşasın tam bağımsızlık rap” diyerek kolundaki ‘Ezhel’ yazılı dövmeyi gösterdi. Avukatı Fuat Ekin ise hukukun yerini bulduğunu belirtti.