Kültür Sanat 17.10.2020 07:17

Evrensel Ensemble ile klasik keyifler

Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin orkestra sanatçılarının oluşturduğu müzik grubu "Evrensel Ensemble" 17 Ekim akşamı Opera Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşuyor.
Evrensel Ensemble ile klasik keyifler

Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak düzenlenen yeni seyirci oturma düzeni ile güvenli bir ortamda gerçekleşmesi sağlanacak etkinlikler; sanatın iyileştirici gücünü başkentlilerle buluşturuyor.

Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin orkestra sanatçıları; 1. Keman Deniz Aydın, 2. Keman İlayda Erden, Viyola Ercan Gören, Viyolonsel Sevinç Aliyev ve Kontrabas Özgür Uluçınar’ın oluşturduğu müzik grubu "Evrensel Ensemble", 17 Ekim akşamı Opera Sahnesi’nde sanatseverlerle bir araya geliyor.

J.Sebastiann Bach “Keman için sonat”, F. Amirov “Flüt için sonat” ve Anonim Türküler’den oluşan program Deniz Aydın aranjesi ile seyircinin beğenisine sunuluyor.

2007 yılında Ankara Devlet Opera ve Balesi Başkemancısı Deniz Aydın öncülüğünde kurulan ve ADOB sanatçılarından oluşan "Evrensel Ensemble" grubunun amacı; evrensel melodileri klasik müziğin temel yapısı kullanılarak farklı düzenlemelerle ve yeni bestelenmiş eserlerle seyircinin beğenisine sunmak. "Evrensel Ensemble" Ankara,İstanbul ve İzmir başta olmak üzere Türkiye'nin birçok sahnesinde konserler icra etmiş ve etkinliklerine devam ediyor.