Vakıf Katılım web
Magazin 21.06.2019 00:30

Evimizin Sağlık Elçileri Aile Sağlığını Korumanın Önemini Anlatmak için bu kez Arnavutköy'deydi

Etkinlikte Sanofi Pasteur ve Çaba Derneği Yönetimi ile birlikte ÇABA gönüllüleri bir araya geldi.
Evimizin Sağlık Elçileri Aile Sağlığını Korumanın Önemini Anlatmak için bu kez Arnavutköy'deydi

Sanofi Pasteur’ün koşulsuz desteği ile Çağdaş ve Bağımsız Yardımlaşma Derneği (ÇABA) tarafından başlatılan “Evimizin Sağlık Elçileri’ Projesi, hastalıklardan korunma ve sağlıklı yaşam için doğru bilginin önemine dikkat çekmeye devam ediyor.

 Proje kapsamında düzenlenen on ikinci eğitim toplantısı önceki gün Arnavutköy Avlu34 AVM’de şarkıcı ve söz yazarı Eda Özülkü’nün konukluğu ile gerçekleşti. Balçiçek İlter’in moderatörlüğünü yaptığı toplantıda, Dr. Elif Pınar Çakır ve Dr. Özlem Cankurtaran aile sağlığını korumada aşıların önemi ve hastalıklardan korunma ile ilgili önemli bilgileri eğitime gelen misafirler ile paylaştı. Etkinliğe konuk olarak katılan Eda Özülkü ise konuyla ilgili kendi ailesinden örnekler vererek deneyimlerini anlattı.  

ÇABA Dernek Başkanı Özlem Zehebi, ÇABA gönüllüleri ve Sanofi Pasteur yöneticilerinin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe ilgi oldukça büyüktü.

Eda Özülkü: Evimizin Sağlık Elçisi Benim

Evimizin Sağlık Elçileri etkinliği sırasında deneyimlerini paylaşan Eda Özülkü şöyle konuştu: “Evde üç erkekle birlikte yaşıyorum. Eşim ve iki oğlumun her sağlık probleminde devreye girsem de mutlaka doktorumuzu arıyorum. Mesleğimiz gereği bizim de belirli dönemlerde sağlığımıza ayrıca dikkat etmemiz gerekiyor. Tabii her anlamda sağlıklı bireyler yetiştirmek için müzik, tiyatro, sanat ve sporun gençlerin hayatında olması önem taşıyor” dedi.

Dr. Elif Pınar Çakır: Aşı Konusunda Daha Bilinçli Olmalıyız

 Aile sağlığını korumada aşının önemini vurgulayan, sosyal medyada Güncel Anne sayfası ile de binlerce kişiye ulaşan Dr. Elif Pınar Çakır; 2017’de 23 bin çocuğun aşı olmadığını ve bu sayının 2018’de arttığını tahmin ettiklerini söyledi. Çakır konuşmasına şöyle devam etti:

“Aşı konusunda daha bilinçli davranmalıyız. Özellikle nezle ve öksürük ilaçlarını bilinçsiz kullanıyoruz. Ülkemiz yoğun göç alıyor. Bugüne dek gündemimizde olmayan hastalıklarla karşılaşabiliyoruz. Özellikle çocukluk aşıları hastalıklardan korunmada çok önemli. Bunun yanında kendimiz ve çocuklarımız için dikkat etmemiz gereken başka bir konu da soğuktan korunduğumuz gibi sıcaktan da korunmalıyız. Aşırı sıcaklar da hastalanmamıza neden olabilir. Klima konusunda çok soru geliyor. Klima kullanın; ancak filtrelerin temiz olduğundan emin olun” dedi.

Dr. Özlem Cankurtaran: Aşı Olmamak Ciddi Sağlık Sorunlarına Neden Olabilir

Yaz ayının gelmesi ile birlikte grip salgının bittiği düşünülürken mayıs ayında sürpriz bir şekilde bir grip salgınının yaşandığını söyleyen Dr. Özlem Cankurtaran grip aşısının sadece gripten değil, birçok farklı hastalıktan da kişileri koruduğunu söyledi. Cankurtaran; “Günümüzde bilgi kirliliği hayatın her alanında etkisini gösteriyor ve artık eğitimli bireyler bile aşı konusunda önyargılı davranabiliyor. Biz de Evimizin Sağlık Elçileri olarak üzerimize düşeni yapıp il il, ilçe ilçe gezerek farkındalığı artırmaya çalışıyoruz. Beslenme şartları ve hayat koşulları nedeniyle bağışıklığımız eskisi kadar güçlü değil. Bu nedenle aşı olmamak bugün bile ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Evde yaşlı veya hasta biri varsa önce kendisinin sonra da etrafındaki herkesin aşı olması gerekiyor. Önce hastamızı sonra kendimizi koruma altına almalıyız.” dedi.