Türkiye - Gündem 30.03.2016 22:06

Esas işimiz şimdi başlamıştır

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş "İmam hatiplerin sayısı çoğaldı çok sayıda imam hatipli kilit noktalara geldi diye meselemiz bitmiş değil. Esas işimiz şimdi başlamıştır." dedi. YENİBİRLİK - Önder İmam Hatipliler Derneği Ankara Temsilciliği tarafından…
Esas işimiz şimdi başlamıştır

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş "İmam hatiplerin sayısı çoğaldı çok sayıda imam hatipli kilit noktalara geldi diye meselemiz bitmiş değil. Esas işimiz şimdi başlamıştır." dedi.

YENİBİRLİK - Önder İmam Hatipliler Derneği Ankara Temsilciliği tarafından imam hatip okullarıyla ilgili TBMM'deki gündemi değerlendirmek ve yasama çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla "Yeni Türkiye İnşasında Nitelikli Yenilik" konulu Ankara Buluşmaları toplantısı düzenlendi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş toplantıda yaptığı konuşmada imam hatip liseleri meselesinin, Türkiye'deki en önemli müşterek toplumsal davalardan biri olduğunu belirterek Cumhuriyet tarihi boyunca imam hatip okulları meselesinden başka başarılı bir sosyal proje olmadığının söylenebileceğini ifade etti. Kurtulmuş "Sonuçları itibarıyla, bugün gördüğümüz öğrenci sayısı itibarıyla Türkiye'deki etkinlikleri itibarıyla nereden alırsanız alın başarılı olmuş bir projedir. Devletle milletin bütünleşmesine vesile olmuş olan bir projedir.'" diye konuştu.

"Bizim sınavımız yokluk sınavı değil varlık sınavıdır"

Dün yokluk imtihanını başarıyla vermiş olanların getirdiği bir davayla bugün karşı karşıya bulunduklarını belirten Kurtulmuş şöyle devam etti

"Bizim sınavımız yokluk sınavı değil varlık sınavıdır. Daha zor olan bir sınavdır. Daha çok adamımız ve imkanımız var. Bugün bunun kıymetini bilmek bu varlık imtihanını iyi vermek mecburiyetindeyiz. Burada somut olarak yine her sivil toplum kuruluşumuz kendi alanında çalışmalar yapsın. Bu anlamda Önder'i de bir ihtisas kurumu olarak gördüğümüzü ifade etmek isterim. 'İmam hatiplerin sayısı çoğaldı çok sayıda imam hatipli kilit noktalara geldi' diye meselemiz bitmiş değil. Esas işimiz şimdi başlamıştır. Dolayısıyla hem varlık sınavını iyi vermek hem de bu kadar imkanlar içerisinde en iyi sonucu alabilmek, bu projeyi çok daha başarılı bir hale getirebilmek hepimizin görevidir."