Türkiye - Gündem 07.04.2017 15:55

Erdoğan'ın 5 bin parçalı mozaik portresini yaptılar

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesindeki mozaik kursuna katılan 4 kadın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a portresini hediye etmek için yaklaşık 5 bin mermer parçasını bir araya getirdi.
Erdoğan'ın 5 bin parçalı mozaik portresini yaptılar

Halfeti Halk Eğitim Merkezinde yaklaşık 6 yıldır mozaik kursu üzerine eğitim gören kadınlar, kerpetenlerle kırdıkları farklı renklerdeki mermer parçalarını bir araya getirip mozaik tablolar yapıyor.

Binbir emek ve titizlikle zaman zaman cımbızlarla tamamladıkları tabloları yurt içi ve yurt dışındaki fuarlarda ve kent gelen turistlere satan kadınlar, kursta son dönemde farklı bir heyecan yaşıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelecek hafta kente yapması beklenen ziyaret için hummalı bir çalışma yürüten 4 kadın, 5 bin mermer taşı kullanarak yaptıkları mozaik tabloyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye etmek istiyor. 

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Eşref Arıkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en gelişmiş mozaik atölyesine sahip olduklarını ve 6 yıldan bu yana kadınlara eğitim verdiklerini söyledi.

Bugüne kadar yaklaşık 150 mozaik tablo ürettiklerini belirten Arıkan, "İlk portre mozaik çalışmasını burada yaptık. Şu anda Sayın Cumhurbaşkanımızın portresinin mozaik çalışmasını yapıyoruz. İnşallah 11 Nisan'da Cumhurbaşkanımızın Şanlıurfa'ya gelişinde kendilerine takdim edilecek." dedi.

Emek ve zaman gerektiriyor

Usta Öğretici Habibe Babacan da "Bu portreyi yapmak için 4 kişi çalışıyoruz. Küçük küçük taşlarla portrenin gölgesini, ışığını vererek taşları yerleştiriyoruz. Bazen bir taşı yerine uygun hale getirmek ve yerine yerleştirmek 20 dakikamızı alıyor. Yaklaşık 5 bin parça mermeri tek tek kesip yerleştiriyoruz. Onun için bayağı emek ve zaman harcanıyor." dedi.