Güncel - Yaşam 17.02.2016 14:46

Erdoğan'dan net mesaj: 'YPG'ye top atışlarına devam'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kaymakamlara seslendi. Erdoğan ABD ve BM'nin Türkiye'ye yaptıkları "Suriye'ye yönelik top atışlarına son ver" çağrısına yanıt verdi. "Kusura bakmayın bizim böyle…
Erdoğan'dan net mesaj: 'YPG'ye top atışlarına devam'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kaymakamlara seslendi. Erdoğan ABD ve BM'nin Türkiye'ye yaptıkları "Suriye'ye yönelik top atışlarına son ver" çağrısına yanıt verdi. "Kusura bakmayın bizim böyle bir düşüncemiz yok..."

ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de İkinci Mülki Amirler Toplantısı'na katılıyor.

Burada kaymakamlara seslenen Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
Suriye kaynaklı krizin derinleştiğini görüyoruz. Sayıları 3 milyonu bulan mültecilere ev sahipliği yapan Türkiye tarihi sınavı yüz akıyla veriyor. Tarihimizin mirası olan medeniyet değerlerimizi tüm dünyaya gösterdik. 
Türkiye küresel vicdanın sesi oldu. Algı operasyonlarına rağmen Suriyeli kardeşlerine, din, dil, ırk ayrımı yapmadan yardım etti. Şu anda yapmış olduğumuz ödeme 10 milyar dolar harcadı. Yapılan toplantılar var bir sonuç çıkmıyor. Rusya katil Esed'in yanında yer alarak kendi kimliğini ortaya koydu. 

Rusya yağdırdığı bombalarla insanlık suçu, savaş suçu işlemekle karşı karşıyadır. BM kanıtlanırsa bu savaş suçudur diyor. Daha ne arıyorsun, gönderin elemanlarınızı orada inceleme yapsın.

YPG'ye desteğimiz sürecek diyen Amerika'yı da anlamakta zorlanıyorum. PKK'nın tüm kayıtlarında PYG'nin PYD'nin kurucusunun kim olduğu bellidir. Biz NATO'da birlikte değil miyiz? Senin dostun biz miyiz, PYD mi? Bunu da açıkla o zaman, dostum PYD'ye silah yardımı yapıyorum de. Dost dostluğunun gereğini yapmalıdır.

Dün sözcü "YPG'ye yardımımız devam edecektir, ama orada sürecek mücadelede işimizi zorlaştırmasın" diyor, lafa bak.  Terör örgütleri arasında ayrım yapıldığını, sınıflandırmalara gidildiğini görüyoruz.
Suriye halkının 40 katır mı 40 satır mı tercihine zorlayanlar insanlıktan nasibini almamış olanlardır. El-Kaide ile El-Nusra arasındaki ilişki ne ise PKK ile PYD arasındaki ilişki de odur. 

Ben aylar önce Suriye'de eğit-donat bunun yanında terörden arındırılmış bölge ve uçuşa yasak bölge dedim. Sen buna evet demedin şimdi burada Rus uçakları orada cirit atıyor ve binlerce masum öldü.

Hani koalisyon güçleri birlikte hareket edecekti. PYD ve YPG'ye top atışlarını durdurun diyorlar. Kusura bakmayın bizim böyle bir düşüncemiz yok. Türkiye'ye kim bir havan mermisi atarsa kat be kat fazlasıyla karşılık verilecektir. 

Kimsenin kimseyi kandırmasına gerek yok, Suriye'deki fotoğraf gayet net. Rusya'nın DAİŞ ile mücadele gibi bir niyeti yok." (Radikal)