Magazin 18.01.2018 08:30

ENES BATUR KUYRUĞU

Sosyal medya fenomeni 5,5 milyon takipçiye sahip Youtuber Enes Batur, kendi hayat hikayesinden izler taşıyan ilk uzun metrajlı filmi "Enes Batur Hayal Mi Gerçek Mi?" nin galasını önceki akşam Kanyon Cinemaximum'dagerçekleştirildi.
ENES BATUR KUYRUĞU

Sosyal medya fenomeni 5,5 milyon takipçiye sahip Youtuber Enes Batur'un, kendi hayat hikayesinden izler taşıyan ilk uzun metrajlı filmi “Enes Batur Hayal Mi Gerçek Mi?” nin galasını önceki akşam Kanyon Cinemaximum'dagerçekleştirildi. 15 günde 15 milyona yakın izleyici ile izlenme rekoruna imza atan fragmanın ardından “Enes Batur Hayal Mi Gerçek Mi?” filminin galasına da yoğun katılım oldu. Gösterimin yapılacağı sinema salonunun önünde uzun kuyruklar oluşurken 7 den 70’e birçok kişi Enes Batur’u yakından görebilmek için adata sıraya girdi. 18 yaş altı gençlerin yoğun ilgi gösterdiği Enes Batur, küçük hayranlarıyla bol bol fotoğraf çektirdi. Enes Batur ve filmde rol alan ünlü Youtube fenomenlerinin takipçileri galaya akın etti. Ünlü isimler de filmi çocuklarıyla birlikte izlemeye geldi. Emre Altuğ, Burak Sergen, Şule Zeybek, Mert Ali İçelli-Elif Nun ve Emre Kızılırmak galada yer aldı. 

Sömestri tatili süresince 7 yaş ve üzeri tüm çocukların ve gençlerin aileleri ile beraber izleyebileceği en eğlenceli yapım olmaya aday film, anne-babalardan da tam not aldı. Tertemiz, argosuz ve eğlenceli “Enes Batur Hayal Mi Gerçek Mi” filmi, yarın (19 Ocak) sinemalarda izleyici ile buluşacak.

Filmin yönetmenliğini Kamil Çetin üstlenirken ünlü Youtuber Enes Batur’un yanı sıra Bekir Aksoy, Ceyda Düvenci, Ceyhun Yılmaz, Kerem Fırtına gibi güçlü oyuncular da filmde boy gösterdi.

Gösterim öncesi basın mensuplarının karşısına geçen oyuncular duygularını gazetecilerle paylaştı. Oyuncular sosyal medyanın önemine dikkat çekerken bu filmin kendileri ve gençler için bir ışık olduğunu söyledi. 

Gişe Beklentim Yok ama Belki…

Filmin başrol oyuncusu Enes Batur, “Çok güzel bir film yaptığımıza inanıyorum. Bizim için bir ilk oldu. Oyunculuk konusunda sıkıntı çekmedik. Bütün arkadaşlarıma verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ederim” diye konuştu. Filmde rol olan tecrübeli isimlerden oyunculuk adına çok şey öğrendiklerini ifade eden Enes Batur, “Bizim oyunculuk deneyimimiz yoktu. Genel olarak youtuberlarda bu filmi oynayanlar. Bu anlamda gerçek, tecrübeli oyunculardan yardım aldık. Biz de youtuberlıktan gelen bir özgüvenle birlikte bu işi çözdüğümüze inanıyorum” dedi. Youtuber çekimi ile film çekimi arasındaki farka değinen Batur, “Film çekmek çok daha emek isteyen bir şey. Böylelikle sonucunda çok daha güzel şeyler olabiliyor. Ben inanıyorum ki çok güzel bir aile filmi yaptık” şeklinde konuştu. Gişe beklentisi olup olmadığı sorulan Batur, “Gişe olarak beklentim yok. Biz güzel bir iş yapmaya çalıştık. Ne kadar izlenirse izlensin eminim ki izleyenler mutlu olacaktır. O yüzden bir korkum da yok. Gişe rekoru kırık kırmamak belki… İzleyenlere bağlı. Herkesi sinemaya bekliyorum” dedi. Batur, 44. Pantene Altın kelebek ödül töreninde en iyi Youtuber ödülünü almıştı. Sosyal medyada yayınladığı bir video nedeniyle ölünü geri istenen Batur’a ödülü iade edip etmediği soruldu. Batur bu soruyu, Şuan bu öneli değil. Cevabı Youtube kanalında diyerek” geçiştirdi.

“Bu Bir Başarı Hikayesi”

Filmde Enes Batur’un babasını oynayan Bekir Aksoy, “Film teklifi geldikten sonra Enes’le tanıştım. Burada bu işi starları var. İnanılmaz çalışıyorlar. Çok disiplinliler. Bu tarz filmleri Hollywood’da seyrettiğimiz de büyük önem kazanıyorlar. Başarı hikayeleri gerçekten… Enes’i tanıdıktan sonra şunu gördüm. Hepsi inanılmaz disipline sahip. Günümüzdeki trendde internet, sosyal medya üzerinden yürüyor. O yüzden bu bütün çocuklara, ailelere örnek olacak bir başarı hikayesi” diye konuştu.

“Farklı Bir Proje Oldu”

Kerem Fırtına ise “Benim için çok farklı bir proje oldu. Hiç bilmediğim bir camia ve bilmediğim bir deneyim. Bende arkadaşlardan filmi çekerken öğrendim. Sordum, nasıl oluyor diye öğrendim. Bu kalabalığı görünce şaşırmamak imkansız” şeklinde konuştu.

Şarkı Emre Altuğ filmi izlemeye çocuklarıyla birlikte geldi. Müzisyen çift Elif Nun ve Mert Ali İçelli'nin oğlu Rüzgar, elindeki saıya boyanmış altın kelebek resmiyle objektiflere poz verdi.  

“Enes Batur Hayal Mi Gerçek Mi” filmi 19 Ocak’ta sinemalarda

Yarın vizyona girmeye hazırlanan filmde; Kafalar isimli Youtube kanalı ile geniş bir kitleye ulaşan Atakan Özyurt, Fatih Yasin ve Bilal Hancı ile Başak Karahan, Uras Benlioğlu, Reynmen (Yusuf Aktaş), Baturay Anar, Şeyda Erdoğan, Burak Güngör, Kaya Giray gibi sevilen Youtube fenomenleri de rol aldı.

Filmin Konusu

Enes Batur’un kendi hayatından izler taşıyan filmde; iş yoğunluklarından dolayı babası ve annesi ile zaman geçiremeyen ve dünyası 6 yaşındayken babasının aldığı bilgisayardan ibaret olan bir çocuğun, Youtuber olma hayali ile ailesinin gelecek endişesi arasında kalması, ikilemleri ve bir yıldıza dönüşme serüvenieğlenceli bir dille anlatılıyor. Film; dijital dünyanın zihnimizde yarattığı soruya eğlenceli ve mizah dolu bir filmle cevap arıyor: Gençler hayallerinin peşinde mi koşmalı? Yoksa gerçeklerle mi yüzleşmeli?