Müzik 16.03.2018 08:00 Güncelleme: 15.03.2018 22:55

Elizabeth Dönemi Enstrümanlarıyla 'Shakespeare Perisi'

Dünyaca ünlü sanatçıların ağırlandığı, geleneksel Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri, Bahar döneminde Shakespeare ve Müzik başlıklı etkinliğe ev sahipliği yapacak.
Elizabeth Dönemi Enstrümanlarıyla 'Shakespeare Perisi'

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türk Hava Yolları’nın desteğiyle gerçekleşen Albert Long Hall konser serisinde, William Shakespeare’in farklı oyun ve sonelerinden metinler arası kolaj yöntemiyle hazırlanmış Shakespeare Perisi adlı program 21 Mart Çarşamba saat 19.30’da dinleyicilerle buluşacak.

“Shakespeare Perisi” konserinde, Shakespeare’in dizeleri müzikle ve tiyatroyla buluşacak. Etkinlik, Elizabeth dönemindeki şarkı ve müziklerde kullanılan dönem enstrümanlarıyla seslendirilecek.
İngiliz yazarın, oyun ve şiirlerinden damıtılmış kesitlerin sunulacağı Shakespeare Perisi performansında, tiyatro sanatçısı Ayşe Lebriz Berkem, İzmir Barok Topluluğu’nun üyeleri olarak tanınmış soprano Linet Şaul, viola da gamba sanatçısı Bülent Oral ile birlikte, Rönesans udu ve barok gitarla Diego Leveric katılıyor.