Sağlık 07.05.2016 15:46

El estetiği ile gelen gençlik

Yaşlanma belirtilerinin ilk göze çarptığı eller estetik cerrahi ve medikal uygulamalar ile lekelerden ve çillerden kurtularak daha genç bir görünüme kavuşuyor. YENİBİRLİK - Yaz yaklaşırken el estetiği uygulamalarında artış olduğunu söyleyen…
El estetiği ile gelen gençlik

Yaşlanma belirtilerinin ilk göze çarptığı eller estetik cerrahi ve medikal uygulamalar ile lekelerden ve çillerden kurtularak daha genç bir görünüme kavuşuyor.

YENİBİRLİK - Yaz yaklaşırken el estetiği uygulamalarında artış olduğunu söyleyen Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur, “El estetiği ile el gençleştirme uygulamalarını, hastaların tercihlerine göre 2 farklı işlemle düzeltebiliyoruz. Bunlardan birincisi yağ enjeksiyonu, diğeri ise dolgu uygulamasıdır” dedi. Ellerin sürekli göz önünde, sürekli kullanılan ve bununla birlikte tahribata çok açık uzuvlar olduğunu vurgulayan Op. Dr. Bülent Cihantimur, “Ayrıca eller yaşlılık belirtilerinin ilk olarak gözlemlendiği bölgelerin başında gelir. Kadınların el bakımlarına bu kadar dikkat etmelerinin altında da bu sebepler yatar aslında. Nemli, damarsız, lekesiz ve dolgun eller gençlik göstergesidir” ifadesini kullandı.

EL ESTETİĞİNDE YAĞ TRANSFERİ

Tek seferde genç ellere kavuşmak isteyenlere yağ transferi uygulamasını önerdiğini aktaran Cihantimur uygulamanın ayrıntılarını şöyle anlattı 

“El estetiğinde kendi geliştirdiğim teknik olan Cihantimur yağ transferi, el üzerinde meydana gelen olası sorunları kalıcı ve etkili bir şekilde yok etmeye yardımcı bir uygulamadır. Hastamızın bedeninin herhangi bir yerinden az miktarda yağ alarak, kök hücreden zengin hale getiriyoruz ve parmaktan bileğe el sırtına enjekte ediyoruz. Yağ enjeksiyonun vermiş olduğu hacimle birlikte cilt yüzeyinin rengi açılıyor, cilt içten nemleniyor, belirgin damarlar silikleşiyor ve kök hücrenin etkisiyle el sırtına canlılık ve tazelik geliyor. Sert ve kemiğe oturmuş el yapısı yumuşuyor ve kemiksi görüntünün yerini, yumuşak bir dolgunluk alıyor. Ellere yağ transferi uygulaması lokal anestezi altında, ortalama yarım saat sürer ve tek uygulamayla başarılı sonuçlar elde edilir. Eller işlem sonrası, bazı hastalarımızda sargılanabilir fakat ellerin kullanılmasında sakınca yoktur ve bir gün sonra sosyal hayata geçiş yapılabilir.”

EL ESTETİĞİNDE DOLGU UYGULAMASI

El estetiğinde dolgu uygulaması için hyaluronik asit içeren dolgu malzemelerinden faydalandıklarını söyleyen Cihantimur, bu malzemelerin elleri içten nemlendirerek gençliğe özgü formunu ve ışıltısını tekrar kazandırdığını söyledi ve ekledi: “Eğer ellerde aşırı derecede bir yıpranma söz konusu değilse, acısız, yarım saat gibi bir süre zarfında gerçekleşen ve duruma göre birkaç seans daha ilave edilebilen dolgu uygulaması yapılabilir. El estetiğinde dolgu uygulaması sonrasında derhal sosyal yaşantıya dönülür, eller hemen kullanılabilir, nem kazanır, damar görüntüsü yok olur ve ek lazer uygulamalarıyla da lekeler üzerinde olumlu sonuçlar alınır.”