Güncel - Yaşam 12.05.2017 16:28

Edremit Körfezi'nde '33 derece' yoğunluğu

Edremit Körfezi'ndeki otellerde hafta sonuna yönelik rezervasyon oranı yüzde 80'e ulaştı.
Edremit Körfezi'nde '33 derece' yoğunluğu

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Edremit Körfezi'nde, hava sıcaklığının 33 derece olarak tahmin edildiği hafta sonu için otellerdeki rezervasyon oranı yüzde 80'i buldu.

Edremit Körfezi'nde yer alan Balıkesir'in Edremit, Gömeç, Burhaniye ve Ayvalık ilçelerindeki otellere 2 günlük tatil için özellikle İstanbul, Bursa, İzmir ve Manisa gibi yakın büyükşehirlerden vatandaşlar ilgi gösterdi.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka,Ege'de havalar ısınmasının turizme yaradığını söyledi.

Saka, bölge ekonomisinin zeytin üretimi ve turizme dayandığına işaret ederek, şöyle konuştu:

"Edremit ve çevresinde, Ege'de havalar ısınmaya başladıkça bizim insanımızın yüzü de gülmeye başladı. Önemli oranda insanımız zeytinden gelir elde ederken en az o kadar sayıdaki insanımız da turizmden gelir elde etmeye başladı. Hafta sonu hava sıcaklıklarının birkaç gün için bile yüksek olması bir anda tesislerin dolmasına, restoranların, çay bahçelerinin, esnafın iş yapar hale gelmesine neden oluyor. Bunun için de ciddi bir sayıda turist bölgemize geliyor."

"Telefonlar ardı ardına çalmaya başladı"

Ayvalık Turizm Derneği Başkanı ve Ayvalık Turizm Geliştirme ve Hizmet Birliği (AYTUGEB) Genel Sekreteri Ümit Özgültekin de Sarımsaklı, Küçükköy, Cunda ve Altınova'da bulunan otellerde doluluk oranının yüzde 80-90 seviyelerinde olduğunu belirtti.

Özgültekin, "Ayvalık başta olmak üzere Edremit Körfezi'nde bulunan tüm turistik tesislerde hafta sonunda meteoroloji verilerine göre hava sıcaklığının 32-33 derece dolaylarında olacağının duyulmasıyla birlikte telefonlar ardı ardına çalmaya başladı. Turizmcilerimizin yüzü gelen rezervasyonlarla birlikte gülmeye başladı." ifadelerini kullandı.