Spor 13.10.2017 07:14

Eagles deplasmanda güldü

NFL'de Philadelphia Eagles, 6. haftanın açılış maçında Carolina Panthers'ı deplasmanda 28-23 yenerek NFC'deki liderliğini sürdürdü.
Eagles deplasmanda güldü

Karşılaşmanın ilk hücum serisinde Carolina Panthers'ın deneyimli savunma hattı oyuncusu Julius Peppers, Philadelphia Eagles'ın bitiş alanına 35 yarda kala başlayan 5. oyununda oyun kurucu Carson Wentz'i sackledi. Sackin etkisiyle Wentz topu elinden düşürdü ve fumble oldu. Yere düşen topu bir başka savunma hattı oyuncusu Kawann Short kaptı ve hücum hakkını Panthers'a kazandırdı.(13.03) İlk çeyrekte herhangi bir touchdown olmazken, ikinci çeyreğe karşılıklı atılan alan golleriyle 3-3'lük eşitlikle girildi.  

Karşılaşmanın ilk touchdown sayısı Carolina Panthers'tan geldi. Önceki çeyrekten devam eden hücum serisini yıldız oyun kurucu Cam Newton, 16 yardalık koşusunun ardından bitiş alanına vardı. Ekstra golün de sayı olmasıyla Mavi Siyahlılar, 10-3 öne geçti. (10.34) Philadelphia Eagles, yediği touchdown sonrası ilk hücumunda etkili olamasa da, akabindeki Panthers hücumunda etkili bir savunmaya imza attı. Carolina'nın 3. hakkındaki pas oyununda Eagles cornerbacki Rasul Douglas, Cam Newton'ın attığı pası kaptı ve yaptığı interception sonrası takımına yeni bir hücum serisi kazandırdı.(6.26) Eagles, karşılaşmadaki ilk touchdown sayısını kısa mesafeli pas oyunuyla buldu. Carson Wentz'in 1 yarda mesafeden attığı pası bitiş alanında tutan tight end Zach Ertz, takımına 6 sayı kazandırdı. Ekstra golü de iyi değerlendiren Philadelphia, skorda yeniden dengeyi sağladı.(2.32) Panthers, çeyreğin son hücum serisini iyi değerlendiremedi ve devre arasına 10-10'luk beraberlikle gidildi.

Üçüncü çeyreğin ilk hücum serisinde Philadelphia Eagles cornerbacki Patrick Robinson, Panthers'ın 3. hücum hakkında running back Jonathan Stewart'ın elinden kaçırdığı pası yakalayarak interception yaptı ve hücum hakkını takımına kazandırdı.(14.13) Interception sonrası Eagles, kısa sürede Wentz-Ertz işbirliğiyle bir touchdown daha yaptı. Carson Wentz'in 17 yarda mesafeden attığı pası Zach Ertz bitiş alanında tuttu ve takımına bir 6 sayı daha kazandırdı. Akabinde 2 sayı ekstra oyunu oynayan Philadelphia, running back LeGarrette Blount'ın 2 yarda koşusuyla farkı 8 sayıya çıkardı.(13.59) Carolina Panthers, touchdown yapamadığı çeyrekte 2 alan golü bulurken, Philadelphia Eagles'da bir alan golüyle rakibine karşılık verdi.

Son çeyreğe 21-16 önde giren Eagles, önceki çeyrekten kalan hücum hakkını touchdown ile sonlandırdı. Bitiş alanına 24 yarda uzaklıkta başlayan hücumda Carson Wentz, 4 yarda uzaktaki wide receiver Nelson Agholor'a attığı pasta isabeti buldu. Kalan 20 yardayı koşarak geçen Agholor, takımına bir 6 sayı daha kazandırdı. Ekstra golün de sayı olmasıyla Philadelphia, farkı çift hanelere çıkardı.(14.55) Buna karşılık Carolina Panthers, 6 buçuk dakikadan fazla süren hücum serisinin son oyununu çaylak running back Christian McCaffrey'nin touchdown sayısıyla tamamladı. Cam Newton'ın 1 yarda uzaklıktan attığı pası bitiş alanında yakalayan McCaffrey, skoru 28-22'ye getirdi.(8.04) Ekstra golün de sayı olmasıyla Panthers, aradaki farkı 5 sayıya düşürse de, son iki hücum serisinde önemli fırsatları değerlendiremedi ve Philadelphia Eagles mücadeleden 28-23 galip ayrıldı.   

Bertan ERMAN