Kültür Sanat 14.11.2017 16:28

Dünyanın yaşayan en hızlı piyanisti LUBOMYR MELNYK ilk kez Ankara Piyano Festivali'nde!

Dünyanın yaşayan en hızlı piyanisti LUBOMYR MELNYK  ilk kez Ankara Piyano Festivali'nde!

Altus Kültür-Sanat, Ankara Piyano Festivali kapsamında her ay dünyaca ünlü ve yetenekli piyanistleri Başkent'te ağırlamaya devam ediyor.

Dünyanın yaşayan en hızlı piyanisti olarak tanımlanan Ukraynalı besteci/piyanist Lubomyr Melnyk Ankara Piyano Festivali kapsamında ilk defa 3 Aralık’ta Ankara Palas’ta sahne alıyor.

1948 yılında Münih'te doğan Ukraynalı besteci ve piyanist Lubomyr Melnyk, 1973 ile 1975 yılları arasında Paris'te kariyerini şekillendirecek bir süreç yaşadı. Paris operasında Carolyn Carlson ile birlikte çalışan Melnyk'in bu dönemi, ilerleyen yıllarda tamamlayacağı tekniği Continuous Music'in (Sürekli Müzik) temellerini atmasını sağladı.

Lubomyr Melnyk, dünyanın yaşayan en hızlı piyanisti olarak adlandırılıyor. Küçük yaşlarda aldığı klasik müzik eğitiminin ardından 70’li yıllarda minimalist müzik akımından etkilenerek öncüsü olduğu Continuous Music türünde eserler üreten sanatçı, 1979 yılında ilk albümü KMH: Piano Music in the Continuous Mode’u yayınladı. Ustalaşılması için hem fiziksel hem de psikolojik açıdan detaylı bir eğitim süreci gerektiren seri piyano tekniği hakkında 1981 yılında OPEN TIME: The Art of Continuous Music isimli bir tez yazan Melnyk, 1985 yılında İsveç’teki Sigtuna Stiftelsen’deki performansında saniyede 19.5 nota çalarak bir dünya rekorunun sahibi oldu. Melynk 60 dakika boyunca koruduğu 13 nota/saniye hızıyla bastığı 93.650 notayla piyanoda bir saatte en fazla nota çalma alanında da dünya rekorunun sahibi. 

Kariyeri boyunca Peter Broderick, Nils Frahm ve Roberth Raths gibi isimlerle çalışan Melnyk, toplam 22 albüme imza attı. 2013’te Erased Tape Records etiketiyle yayınladığı albümü Corollaries, isminin daha çok duyulmasına vesile oldu. Son olarak bu yıl içinde yayınladığı kaydı Illirion’la hayli iyi eleştiriler alan Ukraynalı sanatçı, piyanosuyla bütünleştiği canlı performanslarıyla bestelerinin gücünü daha da artırıyor.

Kariyeri boyunca özgün işler üreten müzik dünyasının usta bir ismi ve yaşayan en hızlı piyanist Lubomyr Melnyk, Ankara Piyano Festivali sahnesinde uzun süre hafızalarda kalacak türden bir performansa imza atacak!

Altus Kültür-Sanat organizasyonuyla gerçekleşecek konserin biletleri, www.biletix.com ve Biletix yerel satış noktalarında.