Dünya 28.06.2017 03:00 Güncelleme: 27.06.2017 20:42

Dünyanın en güzel modelleri Çin'de buluşuyor

​Dünya Güzellik Yarışması, Kainat Güzellik Yarışması, Miss Universe yarışması dahil bir çok yarışma kolay sponsor bulabildikleri için Çin'i tercih ediyor.
Dünyanın en güzel modelleri Çin'de buluşuyor

Dünya Güzellik Yarışması, Kainat Güzellik Yarışması, Miss Universe yarışması dahil bir çok yarışma kolay sponsor bulabildikleri için Çin’i tercih ediyor. Çin halkı ve şirketlerinin de bu tip yarışmalara çok istekli olması yarışma organizatörlerinin hala iştahını kabartmaya devam ediyor.

DSC_9067-(1)2

DÜNYANIN EN ÖNEMLİ YARIŞMASI ÇİN’DE YAPILIYOR

Gerçekten Çin Halk Cumhuriyeti şaşırtıcı güzellikleri ve farklı yemek kültürü ve insanları ile keşfedilecek bir ülke.Ülkenin her ayrı şehri farklı ve şaşırtıcı olabiliyor. Ama bizi en çok şaşırtan nerdeyse bütün güzellik ve mankenlik ve güzellik yarışmalarına ev sahipliği yapması. Çin’in çeşitli kentleri bu tip yarışmalara severek ve gönülden ev sahipliği yapıyor. Ve bu yarışmaları devlet de ülke tanıtımına katkısı olduğu için özel fonlar ile destekliyor.

Güzellik ve modellik yarışmaları dünyanın bir çok ülkesinde ilgiyle izlenen etkinliklerin başında geliyor.. Dünya çapında yapılan bu yarışmalara birbirinden güzel modellerin yanı sıra, jüri üyesi olarak tanınmış yönetmenler ile ünlü modacılar da katılıyor. Güzellik yarışması organize eden ve sponsor olan ev sahipliği yapan bu ülkeler bu tip etkinlikleri bir tanıtım aracı olarak kullanıyor.. Çin de bu etkinlikleri tanıtım olarak geri döndüren ülkelerin en başında geliyor.

Günümüzde bu yarışmaların en fazla bilinenlerinden biri, benim de genel sekreteri olduğum ve Türkiye temsilciğini yaptığım  “Dünya Mankenler Kraliçesi Yarışması”,  “Miss Model of the World" yarışması Çin’de 12 yıldır düzenleniyor. Türkiye’den Çin’e ihraç edilen bu yarışmanın eski Türk başkanı Çevik Suha Alpaylı yurt dışına ihraç ettiği ve Çinli Zhongyi International Group’a sattığı bu  yarışma sayesinde Çin’de Türkiye’nin büyük popülerlik kazandığını söylüyor.

Şimdilerde Türk dostu Çinli Zhongyi Anna’nın dünya başkanlığını yaptığı dünyanın en önemli modellik yarışması için 12 yıldır Çin’e gidip geliyorum.ve her gidişimde 1 ay orada kaldım, yani şu ana kadar tam 1 yıl boyunca Çin’de yaşadım diyebilirim. Bu hem zor, hem kolay oldu diyebilirim. İnsan güzel şeylere çabuk alışıyor.Çünkü Çin bizden çok ileride.Yapıları ve ihtişamı zenginliği göz kamaştırıyor.

70 ÜLKE GÜZELİ 1 AY ÇİN’DE KALIYOR

Yarışmaya katılan 70 ülkenin modelleri 1 ay boyunca Çin’in çeşitli kentlerini geziyor, etkinliklere katılıyor. En güzel otellerde kalıp krallar gibi ağırlanıyorlar. Çinli gazeteci ordusunun takip ettiği bu güzeller, Çin’de kaldıkları süre içinde Çin Kültür Bakanlığı’nın ve Shenhzen belediyesinin  himayesinde bulunuyorlar. Çin halkı yarışmaya yakın ilgi gösteriyor. Modellerin podyuma çıktığı bütün kentlerde Çinliler adeta sokaklara dökülüyor. Çocuğunu  alan yabancı güzellerle fotoğraf çektirmek için kuyruğa giriyor. 

ÇİN TV’LERİ CANLI YAYINLIYOR MİLYONLARCA KİŞİ İZLİYOR

Benimde jüri üyeliğini yaptığım yarışmayı Çin televizyonları canlı yayınlıyor. Yüzlerce gazeteci yarışmayı takip ediyor. Dereceye giren güzeller Çin’de bir ay daha kalıp sponsor firmaların çekimlerine katılıyorlar ve çeşitli iş anlaşmaları imzalıyorlar. Yani sözün özü Çin hala bu konularla çok bakir ve istekli. Bu yüzden Dünya Güzellik Yarışması, Kainat Güzellik Yarışması, Miss Universe yarışması dahil bir çok yarışma kolay sponsor bulabildikleri ve Çin halkının ve şirketlerinin bu tip yarışmalara çok istekli olması, yarışma organizatörlerinin hala iştahını kabartmaya devam ediyor.