Spor Kaynak: (İHA) 17.10.2017 15:27 Güncelleme: 17.10.2017 15:31

Dünya şampiyonu bilardocular Balıkesir'de

Türkiye Üç Bant Bilardo Şampiyonası 3. etap müsabakaları final etabı Balıkesir'de başladı.
Dünya şampiyonu bilardocular Balıkesir'de
Türkiye Üç Bant Bilardo Şampiyonası 3. etap müsabakaları final etabı Balıkesir’de başladı.

Türkiye Bilardo Federasyonu tarafından Balıkesir Büyükşehir ve Karesi Belediyelerinin destekleri ile düzenlenen Türkiye Üç Bant Bilardo Şampiyonası 3. etap müsabakaları final etabı seremonisi Balıkesir’de yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un da katıldığı açılış töreninde Dünya Kupalarında madalya kazanan sporcular yer aldı. Hakemlerin ve sporcuların tanıtıldığı açılış töreninde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin proje ve çalışmalarının yer aldığı bir sinevizyon gösterisi sunuldu.

Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, Türk sporcuların dünya şampiyonalarında elde ettiği başarılara vurgu yaptı. Final müsabakalarının güzel bir ortamda gerçekleştirildiğini söyleyen Ersan, “Dünya Kupasına yakışır bir ortamda organizasyon yapmamıza vesile olan ve bizlere her konuda destek olan, başta Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Edip Uğur ile Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a şükranlarımı sunuyorum. 2. Etapta Giresun’da yaptığımız müsabakalardan sonra uluslararası organizasyonlarda 4 madalya kazandık. Mayıs ayında Vietnam’da ve geçtiğimiz Eylül Ayında Kore’de düzenlenen Dünya Kupasında 2.’lik alan Murat Naci Çoklu’yu tebrik ediyoruz. Temmuz ayında Portekiz’de yapılan Dünya Kupasında 3. olan Lütfi Çenet’i de tebrik ediyorum. Bu sene her iki sporcumuz da 4 madalya kazandırdı. Bu sporcularımız milli takımda yer almıyordu ama kendilerini önümüzdeki dönemde yapılacak dünya kupalarına milli takıma davet ettik” diye konuştu.

Açılış seremonisinde bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da dünyaca ünlü sporcuları Balıkesir’de ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

MÜSABAKALAR BAŞLADI

Konuşmaların ardından 3 gün sürecek olan final müsabakaları başladı. Açılış törenine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, Dünya Şampiyonu olan Semih Saygıner gibi ünlü sporcular, daire başkanları, federasyon yöneticileri, hakemler ve bilardo severler katıldı.