Kültür Sanat 28.06.2018 14:17 Güncelleme: 28.06.2018 14:21

Dünya Ressamları Çocuklarla Çizecek

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi'nce düzenlenen 5.Bisanthe Uluslararası Plastik Sanatlar Çalıştayı'nda dünyanın farklı ülkelerden ressamlar bu yıl resimlerini çocuklarla birlikte yapacak.
Dünya Ressamları Çocuklarla Çizecek

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Bisanthe Uluslararası Plastik Sanatlar Çalıştayı 29 Haziran’da başlıyor. 7 ülkeden 30 ressamın katıldığı ve Türkiye’nin önemli sanatçıları olan Devrim Erbil, Ergin İnan ve Mahir Güven'in onur konuğu olarak yer alacakları Çalıştay, 7 Temmuz'da sona erecek.  

7 Ülkeden 30 ressam katılıyor

9 gün sürecek olan çalıştaya 7 ülkeden 30 resim sanatçısının katılacağı belirtildi. Süleymanpaşa Çocuk Kulübü üyesi ve Aydoğdu Mahallesi Sosyal Etkinlik Merkezi öğrencisi çocuklar da çalıştay süresince sanatçılara eşlik edecek.

“Çocuklarımız bir sanat eserinin üretimini izleyecek”

Çalıştayla ilgili açıklamada bulunan Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Bisanthe Plastik Sanatlar Çalıştayı’nın bu yıl beşincisini yapıyoruz. Her yıl dünyanın çeşitli ülkelerinden ve ülkemizin her yerinden yetenekli resim sanatçılarını şehrimizde ağırlıyoruz. Bizim için eser üretiyor ve Süleymanpaşa’nın sanat birikimine katkı sağlamalarına zemin hazırlıyoruz. Aynı zamanda bu çalıştaylar, kentimizin tanıtımı, sanat çevrelerinde saygın bir yer edinme anlamında da büyük katkı sağlıyor. Süleymanpaşa’yı sanat kenti yapma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Her zaman olduğu gibi, yine çocuklarımızı bu çalıştaya dâhil ediyoruz. Çocuklarımız bir sanat eserinin üretim sürecini başından sonuna kadar izleyecek ve sanatçılarımızın rehberliğinde kendi resimlerini yaparak deneyimleyecekler. Onların arasından bizi temsil edecek başarılı sanatçılar çıkmasını arzuluyoruz. Tüm sanatseverleri çalıştayımızı ziyaret etmeye ve sanatçılarımızla bir arada olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Çalıştaya katılan sanatçılar

5.Bisanthe Uluslararası Plastik Sanatlar Çalıştayı’na yurtdışından katılan sanatçılar şöyle: 
Elke Mischling (Avusturya), Maja Subic (Slovenya), Natalia Kobzeva (Rusya), Saad Nazih (Fas), Suzzle İbrahim (Malezya), Taher Abdelazeem (Mısır)
Türkiye: Devrim Erbil (Onur Konuğu), Ergin İnan (Onur Konuğu), Mahir Güven (Onur Konuğu), Betül Demir Karakaya, Cemalettin Yıldız, Denizhan Özer, Ekrem Şerif Egeli, Erhan Lanpir, Funda İyce Tuncel, Hakan Esmer, Hande Ünver, Mehmet Yıldırım, Metin Kılıç, Necati Seydi Ferahoğlu, Neslihan Kıyar, Nevres Akın, Özgür Eryılmaz, Pelin Özgöçen, Pınar Kanber, Raşit Altun, Selçuk Yılmaz, Serdar Leblebici, Zehra Başaran, Zeynep Bingöl Çiftçi