Güncel - Yaşam 02.05.2017 16:00

Dünya harikalarını 10 bin ton kumla yaptılar

"Dünya Harikaları ve Mitoloji" temasıyla bu yıl 11'incisi gerçekleştirilen Antalya Kum Heykel Festivali'nde 12 ülkeden 20 sanatçı, dünya harikalarını yaklaşık 10 bin ton kum kullanarak anlattı.
Dünya harikalarını 10 bin ton kumla yaptılar

Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali Direktörü Cem Karaca, bu yılki temalarının "Dünya Harikaları ve Mitoloji" olduğunu belirtti.

Karaca, 12 ülkeden 20 sanatçının yaklaşık 10 bin ton kum kullanarak Eyfel Kulesi, Taç Mahal, Aztek Tapınakları, Keops Piramiti, Kolezyum, Yasak Şehir'in de aralarında bulunduğu önemli eserler ile tepegöz, Odin, Abu Simbel, Europa, Kumiho gibi mitolojik heykeller yaptığını söyledi.

Yaklaşık 8 bin metrekarelik sergi alanında 150'den fazla kum heykel yer aldığını anlatan Karaca, festivali yaz kış açık tuttuklarını ve bu anlamda dünyada 12 ay süreyle ziyaret edilen tek açık hava kum heykel sergisi olduklarını dile getirdi. 

15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Günü Kum Heykel Anıtı

Türk toplumu ve Türkiye'ye gelen yabancı turistleri bilinçlendirmek için kültür sanat eserlerinin daha etkin ve anlamlı şekilde kullanılması amacıyla festival kapsamında 15 Temmuz darbe girişimini anlatan özel bir köşe oluşturduklarına dikkati çeken Karaca, şunları söyledi:

"Darbe girişimini konu alan bir heykel yaptık. Heykelde de darbenin simgesi tankı işledik. Darbe gecesi kullanılan tankın aynı boyutlarda heykelini yaptık. Tankı da 'halkın darbeye karşı koyuşunun simgesi' olarak üzerinde Türk bayrağı bulunan bir el tarafından ezilmiş şekilde gösterdik. İlk aldığımız tepkiler çok olumlu. Festivali gezen yerli ve yabancı turistler heykeli çok beğendiler. Bu heykel ile darbe girişiminin unutulmasını engellemeyi amaçlıyoruz."

Diğer özel heykelin ise Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün büstü olduğunu belirten Karaca, "Atatürk'ün 5 metre yüksekliğinde bir büstünü yaptık. Atatürk heykeli de buraya gelen ziyaretçilerin en çok ilgisini çeken heykellerden. Antalya'ya gelenlerin Atatürk'ü kumdan yapılmış haliyle görmeleri onlar için unutulmaz bir deneyim olacaktır." diye konuştu.