Türkiye - Gündem 13.07.2018 15:23

Dünya Engelli Dalış Rekortmeni Cem Esmeray 15 Temmuz Şehitleri Anısına Dalış Yapacak

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Gürbüz'ün destekleri ile Dünya Engelli Dalış Rekortmeni Cem Esmeray 15 Temmuz şehitleri anısına Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 15 metre derinliğe tüpsüz dalış gerçekleştirecek ve suda '*15 Temmuz'u unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız' yazılı pankart açacak.
Dünya Engelli Dalış Rekortmeni Cem Esmeray 15 Temmuz Şehitleri Anısına Dalış Yapacak

Dalış ile ilgili konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Gürbüz " *Ülkemiz 15 Temmuz gecesi tarihinin en büyük saldırı ve tehdidiyle karşılaştığı olaylardan birisine sahne oldu. 12 Şubat’ta, Çanakkale'de, Kut'ul Amare'de, Kurtuluş Savaşı'nda şahadet şerbetini içerek bize bu vatanı bırakan atalarımızın evlatları onları mahcup etmemiştir. 249 insanımız gözünü kırpmadan şahadete koşmuş; al bayrağın göğsünde yıldız olmuştur. 15 Temmuz’u hiç bir zaman unutmayacağız.

Bu anlamda bu dalış ile bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Dünya Engelli Dalış Rekortmeni Cem Esmeray kardeşimiz buna en iyi örnek. Engelli kardeşlerimizinde bu konuda hassasiyetini buradan görmüş oluyoruz. Bu toplumun her kesiminde böyle olacaktır. İnanıyorum ki daha sonra sadece ülkemizde değil Dünyada da bir çok yerde böyle etkinlikler olacaktır."* dedi.