Kültür Sanat 23.06.2022 13:54

DÜNYA BARIŞINA ADANMIŞ KONSER  

Ülkemizin önde gelen keman sanatçılarından Jülide Yalçın, 29 Haziran 2022'de, Bulgaristan'daki Varna Uluslararası Yaz Festivali'nde, Georgi Zlatev–Cherkin'in ünlü Bulgar eseri "Sevdana"yı seslendirecek.
DÜNYA BARIŞINA ADANMIŞ KONSER   

16 ülkeden müzisyenlerin ve önde gelen Bulgar senfoni orkestralarından temsilcilerin katılacağı Varna Uluslararası Yaz Festivali’nde, ülkemizin önde gelen keman sanatçılarından Jülide Yalçın, Georgi Zlatev–Cherkin'in ünlü Bulgar eseri “Sevdana”yı seslendirecek.

Barış için söyleyecekler

İlk Varna müzik şölenleri 1926 yılında düzenlenir. Yıllar içinde yerli ve yabancı müzik elitini bir sahnede toplama fikri gelişir ve 'Varna yazı' festivali meydana gelir.

29 Haziran'da Festival ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek “Barış İçin Konser”de 16 ülkeden müzisyenler ve önde gelen Bulgar senfoni orkestralarından temsilciler ve iki şef - Maestro Jin Wang ve Alexander Gordon'dan oluşan Festival Orkestrası özel bir mesaj sunacaklar. Bulgaristan, Ukrayna, Romanya, Avusturya, Slovakya, Sırbistan, Türkiye, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, İspanya, Finlandiya, Moldova, Fransa, İtalya, Letonya, Litvanya, İsrail, Büyük Britanya ve Çin'den önde gelen orkestra müzisyenlerinin bir araya geleceği “Varna Yaz Festivali”nde barış için tek ses olarak birlikte olacak sanatçılar arasında, ülkemizin önde gelen keman sanatçılarından Jülide Yalçın da yer alacak. Jülide Yalçın, Georgi Zlatev–Cherkin'in ünlü Bulgar eseri “Sevdana”yı seslendirecek.

Şef; Jin Wang ve Alexander Gordon

Solist:

Shmuel Barzilai – İsrail Baş kantoru Viyana

Jie Rong - Budist Usta, Ningbo Çin

Anton Niculescu - Viyolonsel

Jülide Yalçın – Keman

 Jülide Yalçın Hakkında

1990 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Yüksek Devresi’nden mezun oldu. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları’ndan 1992 yılında yüksek lisans diplomasını aldı. New England Conservatory of Music, Longy School of Music’de; Sanatta Yeterlik ve Artist Solo Keman Diplomaları’nı tamamladı. Çok sayıda uluslararası ödülü bulunan sanatçı, katıldığı yurtdışı festivallerde dünyanın önde gelen müzisyenleriyle birlikte konserler verdi, önemli bestecilerin eserlerini yorumladı. Kurucusu olduğu Hitit Yaylı Çalgılar Dörtlüsü ile Dışişleri ve Kültür Bakanlıkları’nın düzenlediği etkinlikler çerçevesinde yurtdışı ve içinde çok sayıda konser verdi. Yeşim Gökalp ile “Kırsaldan Ezgiler” CD kaydını yaptı. Solist olarak, yurtiçi ve dışında çok sayıda orkestrayla çaldı, festivallerde resitaller verdi. Kurucusu olduğu Suzuki Müzik Eğitim Derneği ve Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ile uluslararası eğitmen eğitimi seminerleri düzenledi. New Bulgarian Üniversitesi’nde her yıl masterclass yapıyor. Yalçın, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nda 1.Konzertmaister görevinden sonsra şuanda İstanbul Devlet senfoni Orkestrası 1.Konsertmasterlik görevine de devam ediyor.