Spor 12.06.2021 13:38

Djokovic: Kariyerimin en iyi üç maçından birisini oynadım

Roland Garros yarı finalinde bu turnuvada 13 şampiyonluğu bulunan Rafael Nadal'ı mağlup eden dünya 1 numarası Novak Djokovic, hayatının en unutulmaz maçlarından birisini oynadığını söyledi.
Djokovic: Kariyerimin en iyi üç maçından birisini oynadım

Fransa Açık'ta yaşadığı 13 şampiyonlukla turnuvanın açık ara en başarılı oyuncusu olan Rafael Nadal'ı büyük bir çekişmeye sahne olan mücadelenin ardından 3-1 mağlup etti.

Uzun yıllara unutulmayacak bir galibiyete imza atan Djokovic, bu turnuvada 108'inci maçına çıkan Nadal'ı 3. kez korttan mağlup ayrılmasına yol açarken, 35 maçlık galibiyet serisine de son verdi.

"EVEREST DAĞI'NA TIRMANMAK ZORUNDASINIZ"

Basın toplantısında maçı değerlendiren Djokovic, "Hayatım boyunca unutamayacağım maçlardan birisiydi. Kariyerimin en iyi üç maçından birisini oynadım. Rafa'yı yenmek için en iyi tenisinizi oynamak zorundasınız ve bu maçta en iyisini oynadım. Onunla her korta çıktığınızda, onu yenmek için Everest Dağı'na tırmanmak zorunda olduğunuzu daha iyi anlıyorsunuz" dedi.

"BASKI OYUNUMU TEST İÇİN İŞİME YARIYOR"

Çok mutlu olduğunu vurgulayan 34 yaşındaki tenisçi, "Nasıl hissettiğimi anlatacak kelimeleri bulmakta zorlanıyorum. Kendinizi baskı olmadığına inandırmaya çalışıyorsunuz ama baskı var. Hatta baskı, böyle maçlarda karakterimi ve oyunumu test etmek için işime yarayan bir ayrıcalık" ifadelerini kullandı.