Güncel - Yaşam Kaynak: (İHA) 21.10.2017 11:11 Güncelleme: 21.10.2017 11:14

Diyarbakır'da teröre bir darbe daha

Diyarbakır'ın Lice Hazro, Kulp ve Silvan ilçeleri kırsalında icra edilen Bayrak-64 Şehit Güvenlik Korucusu Cevat Bilgiç Operasyonu başarı ile tamamlanırken, operasyonda terör örgütüne ait olduğu tespit edilen 6 mağara ile 4 doğal kaya oyuğu içinde gizlenmiş çok sayıda malzeme imha edildi.
Diyarbakır'da teröre bir darbe daha
Diyarbakır’ın Lice Hazro, Kulp ve Silvan ilçeleri kırsalında icra edilen Bayrak-64 Şehit Güvenlik Korucusu Cevat Bilgiç Operasyonu başarı ile tamamlanırken, operasyonda terör örgütüne ait olduğu tespit edilen 6 mağara ile 4 doğal kaya oyuğu içinde gizlenmiş çok sayıda malzeme imha edildi.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Lice, Hazro, Kulp ve Silvan ilçeleri mülki sınırları içerisinde, 18 Ekim 2017 Çarşamba günü saat 20.00’dan itibaren icrasına başlanılan Bayrak-64 Şehit Güvenlik Korucusu Cevat Bilgiç Operasyonunun 20 Ekim 2017 Cuma günü saat 23.00 itibariyle başarıyla tamamlandığı belirtildi. Açıklamada, "Anılan operasyon kapsamında gerçekleştirilen temas aramaları sonucunda; BTÖ mensuplarına ait 6 adet doğal mağara tespit edilmeyi müteakip kullanılamaz hale getirilmiştir. Silvan ilçesi Dağcılar köyü Kayabağı ve Ergeçidi mezraları ile Erkenciler köyü mülki sınırları içerisinde, 4 ayrı doğal kaya oyuğu içerisine gizlenmiş vaziyette; 1 adet ev tipi fırın, 1 adet 12 kilogramlık tüp, 8 adet dolu küçük tüp, 2 adet fırın tepsisi, 2 adet palaska, 2 adet tshirt, 3 çift ayakkabı, 4 litre Ayçiçek yağı, 200 gram toz şeker ve 200 gram un bulunmayı müteakip, Cumhuriyet Savcılığının talimatı gereğince, yerinde imha edilmiştir. Silvan ilçesi Erkenciler ile Lice ilçesi Kerpiçören köyleri mülki sınırları içerisinde, ağaçların arasına gizlenmiş ve toprağa gömülü vaziyette, 1 adet jelikan bidon, 3 adet gaz maskesi, plakası bulunmayan 1 adet çelik yelek ile 4 adet boş kütüklük, 1 adet baş kısmı kesilmiş 12 kilogramlık tüp, 1 adet boş küçük tüp, 18 litre ayçiçek yağı bulunmuş olup, tüpler ile ayçiçek yağı yerinde tahrip edilmiş, diğer malzemeler muhafaza altına alınmıştır. 2 şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, 305 araç ve 779 şahsın sorgulaması yapılmış, 4 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirilmiş, 70 konut ve eklentisinde adli arama faaliyeti icra edilmiştir. Narko-terörizmle mücadele faaliyeti kapsamında; Lice ilçesi Kutlu köyü Kerpiçören mezrası, Hazro ilçesi Teknebaşı ve Meşebağları köyleri mülki sınırları içerisindeki arazide icra edilen temas, konut ve eklentilerinde gerçekleştirilen adli aramalar ve yol kontrol ve arama faaliyetleri sonucunda, 198 kilogram kubar ve 53 kilogram toz olmak üzere toplam 251 kilogram esrar maddesi ve 184 kilo 9 gram kenevir tohumu ile 1 adet hassas tartı ele geçirilmiş, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereğince, esrar maddeleri ile birlikte uyuşturucu madde taşınmasında kullanılan 4 ayrı araç muhafaza altına alınırken, söz konusu uyuşturucu olayları ile ilgili 7 şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir" denildi.