Güncel - Yaşam Kaynak: (İHA) 10.12.2017 14:54 Güncelleme: 10.12.2017 16:42

Diyanet İşleri Başkanı Ömer Halisdemir'in mezarında

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 15 Temmuz'da şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir'in mezarını ziyaret etti. Erbaş, mezar başında şehit Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir ve kardeşi Soner Halisdemir ile görüştü.
Diyanet İşleri Başkanı Ömer Halisdemir'in mezarında

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 15 Temmuz’da şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir’in mezarını ziyaret etti. Erbaş, mezar başında şehit Ömer Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir ve kardeşi Soner Halisdemir ile görüştü.

Bir dizi ziyaret için Niğde’ye gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ilk olarak 15 Temmuz hain darbe girişiminde büyük kahramanlık göstererek vatanı için şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir’in mezarını ziyaret etti. Gençlerin ve çocukların şehit Ömer Halisdemir’in ruhu ile yaşatılması gerektiğinin altını çizen Erbaş, konuşmasında şunları söyledi:

“Biz gençlerimizi, çocuklarımızı bu ruhla yetiştirmemiz gerekiyor. Onlara Kur’an-ı Kerim’de; ’Siz Allah yolunda öldürülenleri, şehit olanları ölüler sanmayınız, onlar diridirler fakat siz anlamazsınız’ ayeti kerimesini özümleye özümleye büyümelerini sağlamamız gerekiyor. Peygamberimizin şu hadisi şerifini bütün gençlerimize bütün çocuklarımıza hazmettirerek onu öğreterek çocuklarımızı yetiştirmemiz gerekiyor. Efendimiz buyuruyor ki; ‘İçimden öyle geçiyor ki Allah yolunda şehit olsam diriltilsem, tekrar şehit olsam diriltilsem, tekrar şehit olsam diriltilsem, tekrar şehit olsam, içimden böyle geçiriyorum’ diyor. Yani şehitlik mertebesi bu kadar yüksek. Yine Peygamberimizin ifadesiyle peygamberlikten sonra Müslümanlara nasip olan en büyük bir mertebedir. Dolayısıyla biz tekrar şehidimiz Ömer Halisdemir’e rahmet diliyoruz. Aynı ruhu tüm gençlerimizin taşıması için millet olarak özellikle öğretmenler olarak, imamlar ve müftüler olarak bütün büyükler olarak küçüklerimizi yetiştirirken bu ruhla yetiştirmenin ne kadar önemli olduğunu her şehidimiz geldiğinde anlıyoruz.”

Başkan Erbaş daha sonra Niğde merkezde hayırseverlerin desteğiyle açılan Fatih Sultan Mehmet Camisi’nde öğle namazını kıldırttıktan sonra bir cenaze namazına katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, sırasıyla Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan’ı ve Niğde Valisi Yılmaz Şimşek’i ziyaret etti.