Magazin 14.11.2016 10:27 Güncelleme: 14.11.2016 11:30

​"Diriliş Ertuğrul"un yapımcı: Ödülü kuliste iade ettim

'Yılın En İyi Dizisi' ödülünü kazanan "Diriliş Ertuğrul"un yapımcı ve senaristi Mehmet Bozdağ ödül törenini protesto ederek, "Diriliş Ertuğrul dizisi yapımcı ve senaristi olarak haklı olarak aldığımız ödülü kuliste iade ettim." dedi.
​"Diriliş Ertuğrul"un yapımcı: Ödülü kuliste iade ettim

ANKARA - "Diriliş Ertuğrul" dizisi yapımcı ve senaristi Mehmet Bozdağ, "Yılın En İyi Dizisi" ödülünü aldıkları "43. Pantene Altın Kelebek Ödülleri" töreninde teşekkür konuşması yapmasının engellendiğini belirterek, "Bu engellenmenin haklı başarımız ve izleyicilerimize yapılan bir nezaketsizlik olduğuna inanarak, ödül törenini protesto ederek 'Diriliş Ertuğrul' dizisi yapımcı ve senaristi olarak haklı olarak aldığımız ödülü kuliste iade ettim." dedi.

"43. Pantene Altın Kelebek Ödülleri" töreninde "En İyi Dizi" kategorisinde ödülü TRT 1'de yayınlanan "Diriliş Ertuğrul" dizisi kazandı. Ödül, törene katılan dizinin yapımcısı ve senaristi Mehmet Bozdağ'a verildi.

Bozdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dizilerinin izleyici oylarıyla diğer bütün ödül törenlerinde olduğu gibi "Yılın En İyi Dizisi" ödülünü haklı olarak kazandığını kaydetti.

"Diriliş Ertuğrul" dizisinin yayınlandığı üç sezon ve 65 haftadır tüm reyting gruplarında birinci olduğunu ve rekor kırdığını dile getiren Bozdağ, "Türkiye ile birlikte 30'dan fazla ülkede yayınlanan 'Diriliş Ertuğrul' dizisi bileğinin hakkıyla ve değerli izleyicilerimizin oylarıyla haklı bir ödül daha aldı. Ödül töreni sırasında 'Diriliş Ertuğrul' dizisi yapımcısı ve senaristi olarak bizlere ödül veren izleyicilerimizi selamlama ve teşekkür konuşması yapmam engellenmiştir." dedi.

Ödül alanların tümüne konuşma hakkı verildiğine dikkati çeken Bozdağ, şunları söyledi:

"Bizlerin bu hakkımızı kullanmamızın engellenmesini manidar buluyorum. Bu engellenmenin haklı başarımız ve izleyicilerimize yapılan bir nezaketsizlik olduğuna inanarak ödül törenini protesto ederek 'Diriliş Ertuğrul' dizisi yapımcı ve senaristi olarak haklı olarak aldığımız ödülü kuliste iade ettim. Ayrıca programın sunucusu Okan Bayülgen'in özür yerine Türkiye ve dünyada bu kadar ilgi gören ve izleyicilerimizin takdirini kazanan dizimizi 'hiç izlemediği'ni söyleyerek alaycı bir konuşma yapması ve 'bundan sonra izleyeceği'ni belirtmesini de nezaketten uzak bir davranış olarak değerlendiriyorum. Bütün dünyanın farkında olduğu ve konuştuğu bir dizinin yeni farkına varması Bayülgen'in kendi ayıbıdır. Mümkünse dizimizi izlemesin, kendisinin dizimizden alacağı hiçbir kıymet değeri olamayacağını, konuşması bizlere göstermiştir."