Ekonomi 21.01.2021 07:00

"Dijital Müşteri" Identify'dan Sorulacak

Türk girişimciler Neslihan Özbuğutu Ortakasapbaşı ve Taner Ortakasapbaşı'nın kurduğu ve bugün Almanya'nın en büyük kimlik yönetim platformu (IMPaaS) sağlayıcılarından biri olan Identify, Türkiye'de şirket kurarak faaliyetlerine başladı.

Almanya’da Başardılar, Türkiye’de Büyüyüp Dünyaya Teknoloji İhraç Edecekler 

ŞAFAK GÜVEN 

Türk girişimciler Neslihan Özbuğutu Ortakasapbaşı ve Taner Ortakasapbaşı’nın kurduğu ve bugün Almanya’nın en büyük kimlik yönetim platformu (IMPaaS) sağlayıcılarından biri olan Identify, Türkiye’de şirket kurarak faaliyetlerine başladı. Teknopark İstanbul’da konumlandırdığı Ar-Ge ofisinde çalışmalara başlayan şirket; bankacılık-finans, sigorta, telekomünikasyon, e-ticaret, oyun ve araç kiralama gibi sektörlerde faaliyet gösteren kurumlara regülasyonlara uygun olarak Uzaktan Müşteri Edinimi ve Müşteri Tanıma (KYC) çözümleri sunacak. Identify, Türk-Alman mühendis ve uzmanlardan oluşan ekibiyle geliştirdiği identify IMPaaS platformu ile uçtan uca müşteri tanımlama, müşteri tanıma gibi kritik süreçleri yönetip değerlendirme imkanı sunuyor. Ar-Ge gücü ve uzman kadrosuyla son 3 yılda Almanya’da alanında lider olan Identify, Türkiye’yi nitelikli Ar-Ge mühendislerinden oluşan bir yazılım üssü haline getirmeyi ve buradan tüm dünyaya teknoloji ihraç etmeyi hedefliyor.

Tüm dünyada dijitalleşme büyük bir hızla sürerken uzaktan müşteri tanıma çözümleri de pek çok ülkede neredeyse tüm sektörler için kritik hale geliyor. Nitekim ülkemizde de müşterilerin dijital yollarla tanınması ve edinilmesi noktasında regülasyonlar hayata geçiriliyor. Müşteri Tanıma (KYC) düzenlemeleri bankalar, ödeme, kripto para ve sigorta şirketleri gibi finansal hizmet sunan şirketler için oldukça önemli bir düzenleme olarak öne çıkıyor. KYC ile finans kuruluşları, yeni bir müşteri hesabı açmadan önce uygulayacakları kontrol prosedürleriyle gelecekte karşılaşabilecekleri riskleri tespit edebiliyor.  KYC, kurumla ilk defa etkileşime geçen bir bireye uygulanan kimlik, doküman ve biyometrik tanıma işlemlerinin bütününü kapsıyor. Bugün mali suç ve kara para aklama ile mücadelede önemli ve gerekli bir unsur olarak öne çıkan KYC, kurumun müşteri doğrulama ve dijital hizmet verme gibi diğer aşamalarında daha iyi performans göstermesinin de ilk adımı olarak kabul ediliyor.