Magazin 05.07.2022 05:56 Güncelleme: 05.07.2022 10:35

Diğer Çekilen Atatürk Filmlerinden Farklı Olacak!

Atatürk'ün milli mücadele döneminin anlatılacağı başrollerini Ümit Cem Şenol ve Ayşen İnci'nin paylaşacağı "Kurtuluş Yolu" filminin teaser çekimi Dolapdere'de bir platoda gerçekleşti.
Diğer Çekilen Atatürk Filmlerinden Farklı Olacak!

Görüntü yönetmenliğini ödüllü isim Uğur İçbak'ın yapacağı filmde Atatürk’ü canlandıracak olan Şenol, “ Muhteşem bir senaryo bizleri bekliyor. İstanbul işgali ve Samsun’a çıkışı anlatıyoruz. Çok önemli danışmanlarımız oldu. Uzun süre çok sıkı çalışıp hazırlandık. İnşallah çok güzel bir iş ortaya çıkacak” derken Zübeyde Hanım’ı oynayacak olan usta oyuncu, Ayşen İnci ise “ İş bana teklif edildikten sonra inanın uyuyamadım. Benim için müthiş bir gurur” dedi. Filmin Cumhuriyetin 100. yılına denk gelmesi ile ilgi olarak Şenol, "Güzel denk geldi, çok güzel bir zamanlama oldu. İki seneye yakındır hazırlanıyoruz. Çekimler başlayacak. Film 2023’te vizyona girecek, milletimiz için çok önemli olan bir tarihinde vizyona girecek. Çok inceleyip sık dokuduk, çok araştırdık. Dört dörtlük bir şey yaptığımız inanıyoruz. Oyuncu kadromuzda sinemamızın değerli ustalarina yer vericez. Önemli tarihi karakterlerimiz var. Ancak yerleri bu değerli oyuncu kadrosu ile dolabilir" dedi.

Çok Benziyorsun Deniyor

Atatürk’e benzerliği çok konuşulan Ümit Cem Şenol, “Aynı şekilde zaten gelen tepkiler de yorumlarda bu yönde. Benzerlik konuşuluyor. Biz atamızın saçının teli olmayız ama biz onu en güzel şekilde canlandırmak ve yaşatmak istiyor. Tek bir derdimiz o” dedi.
Filmin başrol oyuncuların Cem Şenol ile Ayşen İnci’nin Selanik göçmeni olduklarını "Çok güzel tesadüfler var” ifadelerini kullandılar.

Çok Farklı Olacak!

Diğer Atatürk filmlerinden farkı ne olacak bununla ilgili neler söyleyeceksiniz? sorusuna, Şenol, “Biz daha çok doğal benzerlikle ilgileniyoruz, plastik makyaja girmeden. Atamızın en kudretli en kurt bakışlı halini, inancını, mücadelesini, Türkiye’ye göstermek istiyoruz. Benim amacım sloganım buydu” dedi.
Aras Bulut İynemli’nin de Atatürk’ü canlandıracağı hatırlatılan Şenol, “Çok güzel, herkes yapsın herkes atamız yaşatsın. Ben kendi adıma başarılar diliyorum. İnşallah oda güzel olur” şeklinde cevapladı.