Vakıf Katılım web
Magazin 25.10.2020 20:52

Derviş Zaim'in yeni filmi Flaşbellek'e 42. Cinemed Festivali'nden Ödül

Yazar ve yönetmen Derviş Zaim'in onuncu uzun metrajlı filmi Flaşbellek, Fransa'nın en önemli festivallerinden 42. Cinemed Festivali'nde ödül kazandı. Yapıt, yarışmada uzun metraj filmler için verilen Genç Jüri Ödülü'nü aldı.
Derviş Zaim'in yeni filmi Flaşbellek'e 42. Cinemed Festivali'nden Ödül

Senaryosu Derviş Zaim’e ait olan Flaşbellek’te, Saleh Bakri, Ali Süleyman, Sara El Debuch, Husam Chadat gibi oyuncular yer alıyor. Görüntü yönetmenliğini Andreas Sinanos’un, kurgusunu Aylin Zoi Tinel’in, sanat yönetmenliğini Sıla Karaca ile Seda Saçlı’nın üstlendiği film, konusunu Suriye savaşından alıyor.

Montpellier Corum sanat kompleksi içindeki ödül törenine bir video mesajıyla katılan Zaim, düşüncelerini izleyicilerle paylaştı. Derviş Zaim konuşmasında öncelikle Flaşbellek filminin sadece Suriye’liler için değil, tüm insanlık için karşılıklı anlayışın ilerlemesine katkı sağlayacağını umduğunu belirtti. Gençlerin, eski kuşakların önyargılarını yeniden gözden geçirebilecek esnekliğe sahibolabileceğini ekleyen Zaim, bu sayede önyargıların yerini empati ve sevgiye bırakabileceğini ümit ettiğini söyledi. Şafak GÜVEN

 

--