Kültür Sanat 16.01.2022 08:11

Deli Şair Ömer Seyfettin Tiyatro Severler ile Buluşacak

Kosta Kortidis, Akın Kaplan, Aslı Çelebi, Okan Şevket Duman ve Sinan Çelik'in oyunculuğu ile Deli Şair Ömer Seyfettin, 16 Ocak Pazar günü saat 18.00'da Profilo Kültür Merkezi Batı Sahne'de oynanacak.
Deli Şair Ömer Seyfettin Tiyatro Severler ile Buluşacak

Usta yönetmen Kosta Kortidis’in yönettiği ve Cenap Şahabettin olarak karşımıza çıkacağı, Sinan Çelik’in Ömer Seyfettin, Okan Şevket Duman'ın Ali Canip Yöntem, Akın Kaplan'ın Hekim Simon, Aslı Çelebi'nin Calibe Seyfettin olarak rol alacağı oyun, ölümünün 100. yılında Türk Dili'nin sembolü büyük hikâyeci Ömer Seyfettin anısına sahnelenecek. Psikolojik bir gerilime dayalı, derin, yoğun ve yalın bir çarpıcılıkta tiyatro severlerin karşısına gelecek olan eser, izleyiciyi her zaman olduğu gibi çok gülümsetecek ve gülümsetirken de düşündürecek.

“Deli Şair”; Türk hikâyeciliğinin kurucusu ve en büyük edebiyatçılarından biri

6 Mart 1920 günü evinin çok yakınında bulunan Haydarpaşa Hastanesi’nde hayatını kaybeden Ömer Seyfettin anısına oynanacak oyunda, izleyici kendini bugün ulusal düzeyde hala en çok okunan Türk edebiyatçısının hayatının içinde bulacak.

Bir kere mi yaşanır insan hayatının bir günü? Aynı günü bir daha, bir daha yaşamak imkanı var mıdır, hayalimizde de olsa? Belki bir sanrı. Belki de bir rüya. Ömer Seyfettin'in bu dünyadaki son günü. Ölümünden önceki gün. 5 Mart 1920. Bir kere yaşıyor o günü. Bir daha. Belki bir defa daha. Korku, sancı, ateş, öfke, hayal, özlem, aşk, vatan sevgisi, şiir, dil sevdası, dostluk. Hepsi birbirinin içinde. Nesillerin öyküleriyle büyüdüğü adamın bu dünyadaki son gününün hikayesi bu. Bir Deli Şair'in. Ömer Seyfettin'in. Ömer Seyfettin, ölümünden önceki o hayal ve gerçek günün 100. yıldönümünde Kosta Kortidis’in DELİ ŞAİR oyunu ile seyirci ile buluştu ve tekrar karşınıza çıkıyor.... Aynı gün bir daha, bir daha…