Vakıf Katılım web
Ekonomi 22.03.2023 07:00

'Dayanıklılık ve Dönüşüm şart'

DataExpert'in katkıları ve BMI Business School'un organizasyonuyla bu yıl ilk kez gerçekleştirilen, Türkiye'nin teknoloji alanındaki önemli karar alıcılarını ve düşünce önderlerini bir araya getiren Teknoloji Liderleri Zirvesi'nde şirketlerde dayanıklılık konusu ele alındı.
'Dayanıklılık ve Dönüşüm şart'

DataExpert ve BMI Business School ortak açıklamasına göre, HPE ve QNB Finansbank ana sponsorluğunda Mandarin Oriental Bosphorus İstanbul’da bu yıl ilk kez gerçekleşen Teknoloji Liderleri Zirvesi’nde, iş dünyasının bugünü ve geleceği "Resillience Reset" temasıyla tartışıldı.

- "Şirketlerin yarınını konuştuk"

Açıklamada görüşlerine yer verilen DataExpert Yönetici Ortağı Yasin Altunkaya, BMI Business School ve DataExpert iş birliğinde bu yıl ilk kez düzenledikleri Teknoloji Liderleri Zirvesi’nde, organizasyonların bugünden geleceğe giden yolda teknoloji ihtiyaçlarını ve durumlarını masaya yatırdıklarını anlattı.

Altunkaya, şunları aktardı:

"Her alan gibi iş dünyası da deyim yerindeyse bir değişim ve sarsıntı içinde teknolojiyle sınav veriyor. Bu güçlü değişimde işler zorlaştıkça organizasyonlar da dayanıklılık konusunu gündemine dahil ediyor. Global etkilerle şekillenen iş stratejileri hiç olmadığı kadar hızlı bir değişim ve adaptasyon ihtiyacını beraberinde getiriyor. Türk teknolojisinin en önemli karar alıcıları ve düşünce önderleri, gelecek süreçte ayakta kalmanın hesaplarını, krizler ve fırsatlar ortamında yarını bugünden düşünmenin önemine dikkati çekiyor. Geleceğe, bugün kaslarını geliştiren ve yarına dayanıklı kalabilen, yarının trendlerini okuyabilen şirketler dokunacak. Yoğun katılımın olduğu etkinlik, yaşadığımız afetler sebebiyle buruk olsa da verimli geçti. Tüm katılımcılara, organizasyon destekçilerimiz ve değerli fikirlerini bizimle paylaşan konuşmacılara teşekkür ederim."

- "CEO’lar bir dönüşüm ihtiyacının farkında"

PwC Türkiye Kıdemli Ortağı Cenk Ulu ise ikinci panel öncesinde "Liderlerin Ajandası: PwC 26. Küresel CEO Araştırması" adlı sunumuyla CEO’ların gelecek için yarışırken bugünkü problemleri de eş zamanlı yöneterek dengeyi sağlamaları gerektiğine dikkati çekti.

Cenk Ulu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Araştırmada CEO’ların yüzde 40’ı, şirketlerinin mevcut durumlarıyla devam etmesi halinde, önümüzdeki 10 yılda ekonomik olarak varlığını sürdüremeyeceğini düşünüyor. Buradan anlıyoruz ki CEO’lar bir dönüşüm ihtiyacının farkında. Yine CEO'ların yüzde 77’si ise küresel ekonomik büyümenin önümüzdeki yıl azalacağı görüşünde. Bütün bunlarla birlikte CEO’lar için teknoloji ve dönüşüm odaklı yatırımlar önem taşıyor. Türkiye'deki CEO'ların yüzde 64'ü süreç ve sistem otomasyonu tekrar yapılandırmak isterken yüzde 66'sı bulut, yapay zeka ve diğer ileri teknoloji uygulamalarını 1 sene içinde yatırım yapmak için gündemlerine aldıklarını belirtiyor."

Zirvenin ardından, DataExpert iş birliğiyle yürütülen ve şubat ayında Milliyet Executive Dergisi’nde açıklanan, "En Etkin 50 Teknoloji Lideri Ödül Töreni" gerçekleşti.

Törende, Koç Holding, BSH, AXA Sigorta, Şişecam, Yapı Kredi, Yıldız Holding, Eczacıbaşı Holding, ASELSAN, Enerjis