Spor Kaynak: (İHA) 15.10.2017 23:20 Güncelleme: 15.10.2017 23:41

Dalyan'da başpehlivan İsmail Balaban

3. Dalyan Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde başpehlivanlığı İsmail Balaban kazandı...
Dalyan'da başpehlivan İsmail Balaban

3. Dalyan Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde başpehlivanlığı İsmail Balaban kazandı.

Ortaca Belediyesince, Dalyan Mahallesinde bulunan futbol sahasında, dev Türk bayrağı altında düzenlenen güreşlere 13 kategoride yaklaşık 300 güreşçi katıldı.

Kırkpınar’ın seçkin pehlivanlarının katıldığı güreşlerde, başpehlivanlık için İsmail Balaban ile Hamza Köseoğlu karşılaştı. Kıran kırana geçen müsabakada rakibini yenen İsmail Balaban başpehlivanlığı kazandı.

Başpehlivan İsmail Balaban; “656. Tarihi Kırkpınar Başpehlivanı oldum bu yıl, geçtiğimiz yıl Dalyan er meydanında birinci olmuştum. Bu yılda güzel müsabakalar yaparak, güçlü rakipleri yenerek birinci oldum. Çok mutluyum, 1’inciliği bütün sevenlerime armağan ediyorum” diye konuştu.

Güreşlere, 7’si altın kemerli 42 başpehlivanın katıldığını aktaran Türkiye Güreş Federasyonu Ege Bölge Sorumlusu ve Güreş Koordinatörü İnanç Güçlü, “dünyanın güreşini ülkemizde buluşturmak için hep beraber gayret ettik. Dünya Güreş Birliği, Türkiye Güreş Federasyonu ve Ortaca Belediyesinin yaptığı organizasyon, 2 finali seyircilere tanıtabilmek amacıyla yapıldı. UWW aracılığı ile milyonlarca insan bizim yağlı güreşimizi izliyor. Ülkemizin ne kadar güzel olduğunu spor ile aktarmayı planladık. 13 kategoride sporcular var. En nitelikli sporculardan bir kadro oluşturduk. Bu kadro seyirciden karşılık buldu” dedi.

Dereceye giren güreşçilerin madalyaları törenle verildi.