Türkiye - Gündem 06.07.2022 18:17

COP26 Başkanı Sharma'dan Emine Erdoğan'a teşekkür ziyareti

Emine Erdoğan, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (BMİDÇS) 26. Taraflar Konferansı (COP26) Başkanı Alok Sharma ile bir araya geldi.
COP26 Başkanı Sharma'dan Emine Erdoğan'a teşekkür ziyareti

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (BMİDÇS) 26. Taraflar Konferansı (COP26) Başkanı Alok Sharma, Emine Erdoğan'a teşekkür ziyaretinde bulundu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Devlet Konukevi'ndeki görüşmeye Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bakan Yardımcısı ve İklim Değişikliği Başmüzakerecisi Mehmet Emin Birpınar ile Birleşik Krallık Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Marianne Young da katıldı.

Türkiye'nin Paris Anlaşması'nı imzalamış olmasından duydukları memnuniyeti dile getiren Sharma, Emine Erdoğan'ın sıfır atık başta olmak üzere çevreyle ilgili projelere verdiği katkıları takdirle izlediklerini ifade etti. Türkiye ziyareti kapsamında Konya'nın Karapınar ilçesindeki Türkiye ve Avrupa'nın en büyük güneş enerjisi santralini ziyaret ettiğini ve tesisten çok etkilendiğini dile getiren Sharma, Türkiye'nin yenilenebilir enerji konusundaki çalışmalarını yakından takip ettiğini kaydetti. Sharma, bu alandaki çalışmalara tam destek verdiklerini kaydetti.