Kültür Sanat 04.11.2016 13:16

Contemporary İstanbul'dan basın açıklaması

Dün akşam Türkiye'nin en önemli çağdaş sanat fuarı Contemporary İstanbul, dün akşam bir grubun baskınına uğramıştı. Sergilenen bir heykeli kaldırılmasını isteyip tekbir getiren eylemcilerin etrafa zarar vermemesi için yetkililer eseri geçici olarak kaldırmıştı. Dün 22.00 civarında Contemporary İstanbul bir basın açıklaması yaptı
Contemporary İstanbul'dan basın açıklaması

YENİBİRLİK - Dün akşam Türkiye’nin en önemli çağdaş sanat fuarı Contemporary İstanbul, dün akşam bir grubun baskınına uğramıştı. Sergilenen bir heykeli kaldırılmasını isteyip tekbir getiren eylemcilerin etrafa zarar vermemesi için yetkililer eseri geçici olarak kaldırmıştı. Dün 22.00 civarında Contemporary İstanbul bir basın açıklaması yaptı. Açıklama şu şekilde:

Kamuoyunun dikkatine… 

Contemporary İstanbul’da sergilenen bir heykele yönelik bugün bir saldırı gerçekleştirildiği yolunda sosyal medya ve bazı internet sitelerinde yayılan haberlere ilişkin kamuoyunu doğru bilgilendirme zorunluluğu doğmuştur. İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen çağdaş sanat fuarına Şili’den katılan Isabel Croxatto Galleria’nın önüne gelen bir grup, sergilenen bir heykele karşı hassasiyetlerini bildirerek, kaldırılmasını talep etmiştir. Galerinin sahibi İsabel Croxatto da, fuarın  kapanış saatine denk gelen bir zamanda gerçekleşen bu talep üzerine heykeli alandan kaldırmıştır. Ancak olayın duyulmasının ardından galeriye gelen Contemporary İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, kaldırılan eseri tekrar yerine konulmasını sağlamıştır. Söz konusu heykel, fuarın kapanışına kadar yerinde sergilenmeye devam edecektir.