Halkbank web
Ekonomi 03.03.2016 13:05

Coca-Cola İçecek'in net satış gelirleri belli oldu

CCİ'nin 2015 yılında satış hacmi 1,15 milyar ünite kasaya ulaşırken, net satış gelirleri yüzde 12 artarak 6,7 milyar TL oldu. FAVÖK ise geçen yıla göre yüzde 9 yükselerek 1 milyar TL olarak kaydedildi. YENİBİRLİK - Coca-Cola İçecek (CCİ)…
Coca-Cola İçecek'in net satış gelirleri belli oldu

CCİ'nin 2015 yılında satış hacmi 1,15 milyar ünite kasaya ulaşırken, net satış gelirleri yüzde 12 artarak 6,7 milyar TL oldu. FAVÖK ise geçen yıla göre yüzde 9 yükselerek 1 milyar TL olarak kaydedildi.

YENİBİRLİK - Coca-Cola İçecek (CCİ) Üst Yöneticisi (CEO) Burak Başarır, "CCİ'nin 2015 yılında satış hacmi 1,15 milyar ünite kasaya ulaşırken,  net satış gelirleri yüzde 12 artarak 6,7 milyar TL oldu" ifadesini kullandı.
Anadolu Grubu'nun ana hissedarı olduğu Türkiye, Orta Doğu, Orta Asya ve Pakistan'da 25 fabrika ve 10 bini aşkın çalışanıyla faaliyet gösteren CCİ, 2015 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Şirket açıklamasında görüşlerine yer verilen Başarır, 2015 yılının zorlu geçtiğini belirterek, CCİ'nin buna rağmen büyümeye devam ettiğini ve bundan memnuniyet duyduklarını ifade etti. 2015 yılını çift haneli gelir artışı ile kapattıklarını vurgulayan

Başarır, şunları kaydetti

"CCİ'nin 2015 yılında satış hacmi 1,15 milyar ünite kasaya ulaşırken,  net satış gelirleri yüzde 12 artarak 6,7 milyar TL oldu. FAVÖK ise geçen yıla göre yüzde 9 yükselerek 1 milyar TL olarak kaydedildi. Bu sonuçlar, Orta Asya'da ekonomik kriz, Irak'ta güvenlik problemleri, Pakistan'da zorlu rekabet ve Türkiye'de düşük tüketici güveni koşulları altında elde edildi. Tüm olumsuzluklara rağmen, başarılı fiyatlama stratejileri ve sürekli gelişen pazar uygulamaları sonucu çift haneli net satış geliri büyümesi sağladık. Türkiye operasyonu 2015'in ikinci yarısında beklentilerine uygun olarak daha iyi bir performans gösterdi. Yılın büyük bölümünde Türkiye'de düşük seyreden tüketici güvenine rağmen, satılan paket sayısındaki artış ve başarılı tüketici promosyonları sayesinde güçlü bir gelir büyümesi sağladık ve faaliyet kar marjımızı, güçlü fiyatlama, etkin maliyet ve gider yönetimi sayesinde yıllık bazda iyileştirdik."

Orta Asya'nın dışındaki tüm faaliyetlerde büyüme beklentisi

Başarır, 2016 yılına ilişkin öngörülerini de paylaştı. 2016'da petrol fiyatlarının orta vadede düşük seyredeceği beklentisiyle, Orta Asya hariç tüm faaliyetlerinin büyüme göstereceğini tahmin ettiklerini dile getiren Başarır, "Uzun vadede ise dünya ortalaması üzerinde nüfus artışı ve ekonomik büyüme oranlarının yanı sıra 30 yaş altı genç nüfusun yüksek oranı gibi etkenlerle faaliyet gösterdiğimiz pazarların büyük fırsatlar barındırdığına inanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.