Magazin 27.09.2022 05:00

CİTYFEST TEKİRDAĞ'I SALLADI...

Şehrin en eğlenceli festivali Cityfest, Tekirdağlı müzikseverlerle buluştu.
CİTYFEST TEKİRDAĞ'I SALLADI...

Şehrin en eğlenceli festivali Cityfest, Tekirdağlı müzikseverlerle buluştu. Kerkisolfej organizasyonu ve +1 ana sponsorluğunda Lupars Bahçe Tekirdağ'da düzenlenen etkinlikte; Can Bonomo, Sena Şener, Ceza, Lil Zey, İlhan Güryalçın ve Burak Akyol'un yanı sıra Adamlar, Perdenin Ardındakiler ve Konuya Fransız gibi Rock müziğin son dönemdeki en popüler grupları da muhteşem sahne performansları ile Tekirdağlılara unutamayacakları bir festival deneyimi yaşattılar.

AÇILIŞI ADAMLAR YAPTI

Üç gün süren etkinlikte festival ateşini yakan rock müziğin son dönemdeki en başarılı temsilcilerinden Adamlar, yağan sağanak yağışa rağmen etkinlik alınını dolduran yüzlerce müzikseveri adeta mest etti.

RAPİN HIZ LİMİTLERİ CİTYFEST'TE ZORLANDI

CEZA CİTYFEST'TE HIZ DENEMESİ YAPTI

Festivalin ikinci gününde ise rapin hız limitleri zorlandı. Dillere pelesenk olan şarkılarını Tekirdağlılar için seslendiren Ceza, bir dakikaya yüzlerce hece sığdırdığı ''hız denemesi''nde bir kez daha Türkiye'nin kendi alanındaki en önemli ismi olduğunu kanıtladı. Zamana meydan okuyan şarkılarının yanı sıra yepyeni parçalarınıda seslendirdiği konserini alkışlar eşliğinde noktalayan Ceza, yoğun istek üzerine sahneye geri dönerek performansını yarım saat uzattı.

SENA ŞENER'DEN USTAYA SAYGI

ROCK'UN GENÇ YILDIZINDAN BOZKIRIN TEZENESİNE SAYGI DURUŞU

İki gün boyunca eğlencenin ritminin bir an olsun düşmediği Cityfest Tekirdağ'ın final gecesinde ise adeta bir müzik şöleni yaşandı. Kapanış gecesine Neşet Ertaş'ı andığı ''Knedim Ettim Kendim Buldum'' performans ile damgasını vuran Rock müziğin son dönemdeki en başarılı kadın vokallerinden Sena Şener, ''Onun gibi bir usta, bir ozan bir daha gelmeyecek. Ruhu şad olsun.'' ifadeleriylede büyük alkış aldı. Yaklaşık bir buçuk saat süren sahne performansının ardından mikrofono Can Bonomo'ya devreden Sena Şener, sahne kostümü ile tarzını konuşturmayı başardı.

KAFTANLI BONOMO

Gecenin ve festivalin kapanışını yapan genç sanatçı Can Bonomo bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ile sahnede adım atmadık yer bırakmadı. Alev perdesi ile dekore edilen sahnede sevilen şarkılarını yüzlerce kişilik koro ile birlikte hep bir ağızdan seslendiren Bonomo, performansı için seçtiği kaftanını kendi ile özdeşleşen fötr şapka ile tamamladı. Yaklaşık bir buçuk saat kaldığı sahneden alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde inen başarılı sanatçı, Cityfestin kapanışını Meczup şarkısı ile yaptı.