Spor 18.12.2017 00:18

Carolina Panthers Playoff'a bir adım daha yaklaştı

NFL'in 15. hafta maçında Carolina Panthers, sahasında ağırladığı Green Bay Packers'ı 31-24 mağlup etti.
Carolina Panthers Playoff'a bir adım daha yaklaştı

Bertan ERMAN

Karşılaşmanın ilk sayıları Carolina Panthers'tan geldi. Cam Newton'ın, çaylak running back Christian McCaffrey ile işbirliğinden doğan 7 yardalık pas oyunu sonunda touchdown oldu. Ekstra sayının da gol olmasıyla Panthers, karşılaşmada 7-0 öne geçti.(5.57) Buna karşılık Green Bay Packers, ilk çeyreğin son hücumunda, toplam 13 yardanın geride kaldığı pas oyununda, yıldız oyun kurucu Aaron Rodgers'ın pasını gol bölgesinde yakalayan wide receiver Davante Adams, takımının ilk touchdown sayısını bulmasını sağladı. Ekstra golün de sayı olmasıyla ikinci çeyreğe 7-7'lik eşitlikle girildi. Carolina, ikinci çeyrekte Graham Gano'nun alan golüyle yeniden öne geçse de, çeyreğin bitimine 26 saniye kala Aaron Rodgers'ın gol bölgesine 33 yarda geriden kurduğu pas oyununda topu yakalayan bir diğer wide receiver Randall Cobb, Peynir Kafalılar'ın bir 6 sayı daha kazanmasını sağladı. Ekstra golün sayı olmasıyla Green Bay Packers, soyunma odasına 14-10'luk üstünlükle gitti.

Carolina Panthers, üçüncü çeyreğin ilk hücum serisini 30 yardalık pas oyunundan gelen touchdown ile sonlandırdı. Tight end Greg Olsen, Sackten son anda kurtulan Cam Newton'ın pasını yakaladı ve gol bölgesine vardı. Ekstra sayıyı da gole çeviren Mavi Siyahlılar, mücadelede yeniden öne geçti.(11.34) Savunmada da etkili olmaya başlayan Panthers, bu çeyrekte Aaron Rodgers'ın iki pasına interception yaparak, yeni hücum hakları elde etti. Mavi Siyahlılar, interceptionlar sonrası elde edilen hücum serilerinden birini touchdown ile tamamlamayı başardı. Cam Newton'ın 9 yarda uzaklıktan attığı pası gol bölgesinde yakalayan wide receiver Damiere Byrd, takımının bir 6 sayı daha kazanmasını sağladı. Ekstra sayı hakkının da gol olmasıyla Panthers, aradaki farkı çift hanelere çıkardı.(7.20) 

Green Bay Packers, Mason Crosby ile çeyreğin bitimine 1.23 dakika kala bulduğu alan golüyle farkı 7 sayıya indirdi. Son 15 dakikaya 24-17 önde giren Carolina Panthers, önceki çeyrekten kalan hücum serisinin son oyununda yine sahnede Damiere Byrd vardı. Cam Newton'ın 13 yarda uzaklıktan attığı pası gol bölgesinde yakalayan Byrd, maçtaki ikinci touchdown sayısına imza attı. Ekstra sayının da gol olmasıyla Panthers, skoru 31-17'ye getirdi.(12.24)  Green Bay Packers, maçın son 2 buçuk dakikasına doğru bir touchdown sayısı ve ekstra gol daha bulsa da yeterli olmadı. Panthers mücadeleyi 31-24 kazandı.