Ramazan 29.04.2022 11:22

CANSUYU, SURİYE'DE YARDIM ORGANİZASYONU DÜZENLEDİ

Cansuyu Derneği, 2022 Ramazan Organizasyonları kapsamında Suriye'deki muhtaçlara yardım elini uzattı.
CANSUYU, SURİYE'DE YARDIM ORGANİZASYONU DÜZENLEDİ

Cansuyu Derneği, 2022 Ramazan Organizasyonları kapsamında Suriye’deki muhtaçlara yardım elini uzattı.

Nerede bir acı nerede bir ıstırap varsa orada olmayı kendisine amaç edinen Cansuyu Derneği, 2022 Ramazan ayında da kriz bölgelerini önceleyerek yardımlarına yoğun şekilde devam ediyor.

Her yıl ramazan ayında “Kazancımız Allah için verdiğimizdir” sloganı ile yurt içinde ve mazlum coğrafyalarda yardım organizasyonu düzenleyen dernek, son olarak iç savaşın, acının ve göz yaşının dinmediği sınır komşumuz Suriye’de yardım organizasyonu düzenledi.

Suriye’de acil insani yardım ihtiyacı devam ediyor. Özellikle İdlib kırsalında bulunan Suriyeliler zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. Suriye’de zulmün ve dramın başladığı ilk günden itibaren birçok yardım organizasyonu düzenleyen Cansuyu Derneği, İdlib için yeniden harekete geçti. Ramazan ayının bereketini ve coşkusunu Suriyeli kardeşleriyle de paylaşarak acılarını hafifletmeye gayret eden dernek, İdlib’deki 900 aileye Ramazan kumanyası dağıttı. İçerisinde temel yiyecek malzemeleri olan ve bir ailenin Ramazan boyu gıda ihtiyacını karşılayacak şekilde hazırlanan kumanyalar bölge insanı tarafından sevinçle karşılandı.

Gerçekleştirilen yardım organizasyonu hakkında açıklamalarda bulunan Cansuyu Derneği Ankara Temsilcisi Mehmet Savaş, Ramazan ayının bereketini ve sevincini İdlib’deki savaş mağduru insanlarla paylaşmak için Suriye’de olduklarını belirtti. Savaş: 2022 Ramazan Organizasyonu kapsamında yeniden Suriye’deyiz. Bu sene yine Türkiye ve dünya üzerindeki kriz bölgelerini önceleyerek Ramazan organizasyonlarımızı gerçekleştiriyoruz. Acının ve göz yaşının dinmediği Suriye’de savaşın başladığı ilk andan itibaren yardımlarımızı sürdürüyoruz. Bölgedeki mazlumların kanayan yaralarına merhem olmak için büyük bir gayretle çalışıyor, acılarını hafifletebilmek için yanlarında oluyoruz. Şimdi de mübarek Ramazan ayının bereketini İdlibli kardeşlerimizle paylaşmak için hayırseverlerin bizlere emanet ettiği Ramazan kumanyalarını 900 aileye dağıttık. İnşallah yardımlarımız devam edecek.” dedi.