Magazin 06.10.2022 05:00

Çağan Şengül'den Şampiyonlar Ligi gibi bir ilk albüm

Çağan Şengül, 29 Temmuz'da "Başka Çarem Yok" diyerek startını verdiği ilk albümü YANGIN'ı 7 Ekim'de yayınlıyor.
Çağan Şengül'den Şampiyonlar Ligi gibi bir ilk albüm

Çağan Şengül, 29 Temmuz’da “Başka Çarem Yok” diyerek startını verdiği ilk albümü YANGIN’ı 7 Ekim’de yayınlıyor. Sony Music Türkiye etiketiyle yayınlanacak albümün açılış parçası ise Şengül’ün Cem Adrian ile seslendirdiği “Ben Sana Veda Edemem” olacak.

Albümde Intro ile 11 parça bulunuyor. Daha önce Emre Aydın ile seslendirdiği “Yansın” ile Yana Yana ve Başka Çarem Yok şarkılarını yayınlayan Çağan Şengül, 7 yeni şarkıyla sevenleriyle buluşuyor.

Albümde sözü müziği Çağan Şengül’e ait olan Intro dahil 5 şarkı yer alırken albümde Cem Adrian, Cem Yenel, Emre Aydın, Şanışer ve Başka Çarem Yok’un sözlerinde Ege Can Sal ile çalıştı.  Albümde tam şarkıların düzenlemesi ise Burak Bedirli imzası taşıyor.

Çağan Şengül albümü şu sözlerle anlatıyor: “Senelerdir paylaşmaya kıyamadığım, zamanını beklediğim şarkıların birikimi aslında. Herkes bir yangın, kimi yanıyor, kimi yakıyor ve sonunda hep külleri kalıyor. Kimi bu küllerden yeniden doğuyor, kimi bu küllerle yaşıyor. Ben kendi "YANGIN"ımı anlattım. Bazen yandım, bazen yaktım ama hep yazdım. Bu benim hikayem ama herkesin yangını. Bu yola çıktığımdan beri idol olarak gördüğüm insanlarla birlikteyiz, hem de bu kez kendi evimde, kendi albümümde. İsterim ki yansanız da hep yeniden doğun.”

Sözlerle saklambaç başladı

Çağan Şengül ayrıca albüm tanıtımı için enteresan bir kampanyaya da imza attı. Dinleyicilerinin sözlerindeki ipuçlarını takip etmeyi sevdiği Şengül, bu kez albümün şarkı sözlerini İstanbul’un çeşitli noktalarına dağıtarak dinleyicilerden bulmalarını istedi.

13 Ekim’de “Yangın” albümünün turnesine Eskişehir IF Performance Hall’da başlayacak olan Çağan Şengül, Ankara, Bolu, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Kütahya, İzmir, Manisa, Denizli, Aydın, Antalya, Isparta, Afyon ve Çanakkale’de sevenleriyle buluşacak.

Çağan Şengül’ün ilk albümü “YANGIN” 7 Ekim’de tüm platformlarda yayında.