Vakıf Katılım web
Sakarya 03.06.2022 16:51

Büyükşehir bisiklette ufku açıyor: Hedef dünya markası olmak

Yoğun bir çalışmayla Sakarya'daki bisiklet yolu mesafesini 112 kilometreye çıkaran Büyükşehir Belediyesi, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve bu kültürü kentin merkezine koymak için hazırladığı 'bisiklet ana planını' yeni fikirler ve uygulamalarla genişleterek, tüm paydaşların fikirlerini masaya yatırıyor.
Büyükşehir bisiklette ufku açıyor: Hedef dünya markası olmak

Yoğun bir çalışmayla Sakarya’daki bisiklet yolu mesafesini 112 kilometreye çıkaran Büyükşehir Belediyesi, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve bu kültürü kentin merkezine koymak için hazırladığı ‘bisiklet ana planını’ yeni fikirler ve uygulamalarla genişleterek, tüm paydaşların fikirlerini masaya yatırıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, bisiklet üzerine yeni projeler üretmeye ve bu kültürü yaygınlaştırmak için çalışmaya devam ediyor. Ulaşım Daire Başkanlığı ve yeni kurulan Bisiklet Şube Müdürlüğü, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve bu noktada vatandaşlara yeni imkânlar sunmak için yeni bir projeye başladı. Bisiklet üzerine yürütülen çalışmaların sorumluları, tüm ilçelerdeki paydaşlarla bir araya gelip yeni fikirleri masaya yatırıyor. Hâlihazırda bisiklet yolu 112 kilometre uzunluğuna ulaşan Sakarya’da hedef olan 500 kilometreye ulaşmak ve bu esnada farklı proje ve uygulamaların hayata geçirilmesi için uzman bir ekip gündüz-gece çalışıyor.

Bisiklet için ortak fikir

Son toplantı, AKOM’da gerçekleştirildi. Buluşmada Sakarya merkezinde ve ilçelerde hayata geçirilmesi planlanan bisiklet projeleri masaya yatırıldı. Kentin tamamını kapsaması planlanan bisiklet yollarının inşası için önemli istişareler yapıldı. Bisiklet Yolları Yapım,  Bakım Onarım ve İşletim Şube Müdürlüğü temsilcileri, daha geniş ve rahat bir bisiklet ulaşımı için detaylı bir çalışma yürütüyor.  Ayrıca bisiklet konusunda dijital ortamda ve sahada fiilen faaliyete geçirilebilecek uygulamalar ve yeni tekniklerden söz edildi.

“Paydaşlarımızla bisiklet ana planını hazırlıyoruz”

Büyükşehir’den yapılan açıklamada, “Dünya Bisiklet Birliği (UCI) tarafından ‘bisiklet kenti’ ilan edilen sayılı şehirlerden biri olan Sakarya’mızda bisiklet kullanımını ürettiğimiz projelerle yayınlaştırmak, bisikleti hayatımızın merkezine yerleştirmek ve sağlıklı bir yaşama sahip olmak için bu oranı artırmak için üretmeye devam edeceğiz. Karadeniz’e Pedal Çevirelim ve benzer birçok projeyle bu kentin her bir köşesine bisiklete dair izler bırakacağız. 112 kilometreye ulaşan bisiklet yolumuzu 500 kilometreye çıkarma hedefiyle, bisiklette dünyada ve Türkiye’de bir ilk denebilecek çalışmalara imza atmayı arzu ediyoruz. Paydaşlarımızla bisiklet ana planı üzerinde verimli bir toplantı yaptık, hayırlı olsun” denildi.