Magazin Kaynak: (İHA) 03.08.2017 09:25 Güncelleme: 03.08.2017 09:36

Büyükçekmece'de Mor ve Ötesi coşkusu

Dünya Festivaller Birliği (CIOFF) tarafından dört kez dünyanın en iyi festivali ödülüne layık görülen, bu sene 18'incisi düzenlenen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nde Mor ve Ötesi sahne aldı.
Büyükçekmece'de Mor ve Ötesi coşkusu

Dünya Festivaller Birliği (CIOFF) tarafından dört kez dünyanın en iyi festivali ödülüne layık görülen, bu sene 18’incisi düzenlenen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nde Mor ve Ötesi sahne aldı.

Büyükçekmece Belediyesi tarafından bu yıl 18’incisi gerçekleştirilen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali renkli etkinlikleriyle devam ediyor. Kültürpark, Kemal Sunal Amfi Tiyatrosu’nda düzenlenen etkinlikler, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yabancı konuklar ve birçok vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Dünya Festivaller Birliği (CIOFF) tarafından dört kez dünyanın en iyisi seçilen festivalde yerli ve yabancı dansçıların gösterileri renkli görüntüler oluşturdu. Büyükçekmece Altınköprü Halk Dansları ekibinin dans gösterisini izleyenlerden büyük beğeni topladı. Gecenin ilerleyen saatlerinde sahneye çıkan Mor ve Ötesi grubu vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı. Sevilen grup Mor ve Ötesi’yi dinlemek için gelen vatandaşlar amfi tiyatroyu tıklım tıklım doldururken, çok sayıda vatandaş şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti.

Bu sene festivale duyulan yoğun ilgiden bahseden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ’’Bugün, 18 Uluslararası Kültür ve Sanat festivaline katılan 64 Ülkenin tüm sanat elçileriyle birlikte Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaşın vermiş olduğu büyük gemiyle tüm İstanbul Boğazını gezdik. Bugün mest oldular. Anadolu kavağında balık ekmek dağıttık, bende onlarla birlikte balık ekmeğimi yedim. Bugün İstanbul’umuzun tanıtımı adına çok güzel bir faaliyet geçekleştirdik. Kültürel faliyetlerimiz devam ediyor. Bu sene çok fazla ilgi var. Cumartesi günü 2017-2018’inci Uluslarası Kültür ve Sanat Festivalinin finalini yapacağız. Bir ay sonra ise 19’uncu festivalimize hazırlanmaya başlayacağız’’ diye konuştu.

Festivali yıllardır takip ettiğini dile getiren Süheyla Özyurt, ’’Festivali 2000 yılından beri takip ediyorum, çok beğeniyorum, stresimi atıyorum. Dinlendiriyor ve biraz olsun insanı sakinleştiriyor. Yazı güzel geçirmemizi sağlıyor ben çok mutluyum’’ ifadelerini kullandı.