Beyaz Perde 26.11.2017 00:32

'Bulutların Ardında'nın galası yapıldı

İranlı yönetmen Mecid Mecidi'nin, sevgiyi ve aileye verilen önemi vurguladığı, Hindistan'ın farklı yönlerine dikkati çeken "Bulutların Ardında" filminin galası gerçekleştirildi.
'Bulutların Ardında'nın galası yapıldı

İranlı yönetmen Mecid Mecidi'nin, 5. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali kapsamında, sevgiyi ve aileye verilen önemi vurguladığı, Hindistan'ın farklı yönlerine dikkati çeken "Bulutların Ardında" filminin galası gerçekleştirildi.

Mecidi, Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ile İstanbul Medya Akademisi tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün katkılarıyla düzenlenen festivalde gösterilen filminin ardından seyircilerin ve gazeteci-yazar Bedir Acar'ın sorularını yanıtladı.

Filmini neden İran dışında, Hindistan'da çektiğini aktaran Mecidi, "İran ve Hindistan'ın kültür anlamında bir çok açıdan benzerliği var." dedi.

Mecidi, son iki filminde klasik çizgisinin dışına çıktığı konusunda yöneltilen bir soruyu ise şöyle yanıtladı:

"Olgusal olarak Hz. Muhammed ve Bulutların Ardında olan son iki filmim de eski filmlerimin devamı niteliğindedir. Yapım, yapı ve yapış şekli olarak elbette bazı farklılıklar taşıyor ama aslından ben, eskiden benim için önemli olan olguların ve dertlerin peşindeyim. Benim açımdan Cennetin Çocukları'nın derdi neyse, sonraki filmlerin derdi de aynıdır."

"Merhamet, hayata ve sinemaya bakış açımdır"

Mecidi, filmlerinin temasında neden sürekli "merhamet" konusunu işlediğine dair soruya ise şöyle cevap verdi:

"Merhamet olayı, benim hayata ve sinemaya bakış açımla ilgidir. Benim anlayışıma göre bütün insanlar, fıtri olarak çok temiz ve pak doğarlar. Ancak yaşadıkları ortamlar ve yürüdükleri yolda maalesef kirlenme, tozlanma söz konusu olur. Bence peygamberler de insanların kirlenmişliğini temizlemek ve aklamak için gelir. Ben de filmlerimde özellikle bu konuya yoğunlaşarak, insanların kalplerindeki o temiz ve fıtri olan gerçek merhamet tarafını yakalamalarını istiyorum."

Mecidi, ilerde Türkiye'de bir film çekmek isteğini de dile getirdi.

Oyuncu Ishaan Khattar da "Film çekimleri esnasında Mecid Mecidi'den elbette çok şey öğrendim ama en çok da iyi bir insan olmayı öğrendim. Kendisi inanılmaz bir insan, oyunculuk ve kariyer anlamında bana çok şey kattı ama en başta gelen şey, bana çok iyi bir insan olmayı gösterdi." ifadelerini kullandı.

Oyuncu Malavika Mohanan ise "Mecid Mecidi benim için en büyük şans oldu. Onunla çalışabileceğimi hiçbir zaman hayal edemiyordum ama çekimler esnasında yaşadıklarım benim için müthiş bir deneyim oldu." dedi.