Vakıf Katılım web
Güncel - Yaşam Kaynak: (İHA) 13.10.2017 15:55 Güncelleme: 13.10.2017 16:04

Büfe fareleri yakalandı

Muş'ta bir büfede meydana gelen hırsızlık olayına karıştıkları tespit edilen 5 kişiden 4'ü tutuklandı.
Büfe fareleri yakalandı
Muş’ta bir büfede meydana gelen hırsızlık olayına karıştıkları tespit edilen 5 kişiden 4’ü tutuklandı. Büfedeki hırsızlık anı ise güvenlik kameralarına yansıdı.

Kentte çeşitli tarihlerde meydana gelen hırsızlık olaylarına karışan zanlılar, polisin sıkı takibi sonucu yakalandı. Konuyla ilgili Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, 29 Ağustos 2017 günü Zafer Mahallesi’nde yer alan bir büfenin korkuluk demirlerinin demir kesme makası marifetiyle kesilip, 500 paket sigara ve 1 adet dizüstü bilgisayarın çalınması olayıyla ilgili çalışma yapıldığı ifade edildi. Yapılan çalışmalar sonucu olayın şüphelileri A.D., E.K., M.K., M.S. ve M.S.G. isimli şahısların gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada, "A.D., M.K., M.S. ve M.S.G. isimli şahıslar çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanmış, E.K. isimli şahıs ise savcılık tarafından serbest bırakılmıştır" denildi.

HIRSIZLIK ANI KAMERALARA YANSIDI

Büfede meydana gelen hırsızlık olayı ise saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı. Büfenin korkuluk demirlerini keserek içeri giren 2 zanlı, ilk olarak raflardaki sigaraları torbaya dolduruyor. Daha sonra bilgisayarı alan 2 kişi, çaldıkları sigara ve bilgisayarla birlikte büfeden ayrılıyor.

GASP OLAYININ ZANLISI TUTUKLANDI

Öte yandan, 3 Ekim 2017 günü Eski Acil Servis Yolu üzerinde S.M. isimli şahsın darp edilerek bir adet cep telefonu ve 75 TL parasının gasp edilmesi olayıyla ilgili yapılan araştırmalar sonucu, olayın şüphelisinin E.B. isimli şahıs olduğu tespit edildi. Açıklamada, zanlının yapılan çalışmalar sonucunda 10 Ekim 2017 günü il merkezinde yakalandığı ve çıkarıldığı adli makamlar tarafından tutuklandığı belirtildi.

KÜÇÜKBAŞ HAYVAN HIRSIZLARI KISKIVRAK YAKALANDI

6 Ekim 2017 günü Hürriyet Mahallesi’nde hayvan hırsızlığının meydana geldiğine değinilen açıklamada, "Meydana gelen hayvan hırsızlığı konusuyla ilgili olarak yapılan araştırmalar ve Kent Güvenlik Sistemi (KGYS) üzerinden incelenen kamera görüntüleri neticesinde koyunları kamyonete koyup götürdüğü tespit edilen E.S., B.E. ve H.Y. isimli şahıslar yakalanmış, şahıslar adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Meydana gelen olaylarda toplam 9 şahıs yakalanmış, bu şahıslardan 5’i tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. İl Emniyet Müdürlüğümüzce halkımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye sokarak asayişin bozulmasına yönelik eylem gerçekleştiren suçlulara karşı mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.