Magazin 13.05.2021 04:58

"BU HASTALARIN HAYAT HİKAYESİ DEĞİL"

Camdaki Kız dizisiyle ekranlara gelen usta oyuncu Tamer Levent önceki gün Nişantaşı'ndaydı. Bir doktor arkadaşının kliniğine geldiğini söyleyen Levent, dizinin tutacağını tahmin ettiğini bu tarz dram dizilerinin pandemide daha çok olması gerektiğini savundu.
"BU HASTALARIN HAYAT HİKAYESİ DEĞİL"

Tamer Levent “Tutacağını bekliyordum bu tarz dizilerin artması lazım çünkü insanlar kendileriyle karşılaşıyormuş gibi oluyorlar. Tiyatronun da rolü bu değil mi? İnsan aynada kendine baktığım zaman kendini düzeltiyor, insanın kendi kendine farkındalık etmesi geliştirmesi için böyle dizilere pandemi sonrası da ihtiyaç olacak” ifadesini kullandı. Usta oyuncu, ayrıca diziden sonra ‘bir psikiyatrist hastasının özelini açıklamalı mı?’ tartışmasına farklı bir açıdan yaklaşıp “Bunlar yaşamdan alınmış örnekler hikayeler ama stlizie ediliyor. ‘Bir psikiyatrist hastalarının hayat hikayelerini ortaya koyabilir mi gibi tartışmalar yaratılıyor yok öyle bir şey, hastaların hayat hikayesi değil ki bu. Bir hasta bunu yaşıyorsa daha yüz bin kişi bunu yaşıyordur” diye konuştu.

Tamer Levent, geçtiğimiz hafta, Nalan’ı annesinin bekaret kontrolüne getirdiği sahne üzerinden yaşanan tartışmalarla ilgili soru üzerine, bu durumu eleştirmek adına o sahnenin çekildiğini anlatıp şöyle konuştu: “Doktor, Feride’yi baştan eleştirdi orada. Nalan’ın annesi, kızının üzerinde öyle bir baskı kurmuş ki, kız annesinin kırmamak için ben kabul ediyorum dedi. Annenin, kıza uyguladığı bu şiddet, şiddet sayılmıyor da, bunu eleştirmek için zaten gösteriliyor o sahne. Bunu yapmayın anlamına geliyor. Neler oynanıyor bu gün Türkiye’de sayamayacağım diziler var burası Türkiye mi yoksa başka bir ülke mi? diye düşünesi geliyor insanın. Bakıyorsun silahlar patlıyor 100 tane insan ölüyor ekranda. Bunlar kimsenin dikkatini çekmiyor mu? Burada bir insanlık edebiyatı var, gerçek hayatta olabilecek şeyler bunlar. Mesela tabii o sahne bizi de üzdü ama olan bir şey. Bunları biz halının altına mı süpürelim? Sonra bunu yapan bir sürü anne çıktı ortaya ben de bir yerlerden hatırladım birçok yerde var bunu yapanlar. Gelsin biri yok desin bana. Yani o zaman neden bunları görüp de olmaması için düşünce oluşturmak için bunu halı altına süpürelim”

Usta oyuncu, ekrandaki şiddet içeren dizilerle ilgili olarak “Bir dizide şiddet olursa o dizi iş yapar kanısı var. Neden böyle bir önyargı var, bizim insanımız şiddeti sever gibi. O zaman bizim insanımıza bizim yaptığımız işlerle belli katkımız da olmalı. Camdaki Kız Total’de 2’de, ABC’de 1’de. Hani Total ‘vurdu kırdıyı’ seviyordu işte total bunu da izliyor” ifadesini kullandı.