Teknoloji Kaynak: (İHA) 01.04.2017 16:10 Güncelleme: 01.04.2017 16:53

BTK'dan 'Periscope' açıklaması

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), ilgili mahkeme tarafından verilen erişim engelleme kararının ardından Twitter şirketinin globalde "Periscope" olarak yer alan uygulamanın adını Türkiye'de "Scope" olarak değiştirdiğini bildirdi.
BTK'dan 'Periscope' açıklaması
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), ilgili mahkeme tarafından verilen erişim engelleme kararının ardından Twitter şirketinin globalde “Periscope” olarak yer alan uygulamanın adını Türkiye’de “Scope” olarak değiştirdiğini bildirdi.

BTK’dan Periscope uygulamasının kapanmasına ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “Twitter’a ait ’periscope.tv’ isimli internet sitesine ve @periscopeco Twitter kullanıcı hesaplarına marka tecavüzü yapıldığı gerekçesiyle İstanbul 2. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi tarafından ihtiyati tedbir kapsamında erişim engelleme kararı verilmiş ve uygulanmak üzere 31 Mart 2017 tarihinde Erişim Sağlayıcıları Birliğine gönderilmiştir” denildi.

İnternet ortamında bulunan yasa dışı içeriklere yönelik erişimin engellenmesi kararlarının 5651 sayılı Kanuna ve diğer bazı kanunlara dayalı olarak mahkemeler ve ilgili kurumlarca verilebildiği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bu kararların konuları, kapsamı, yetkili merciler, karar verilme ve uygulanma şekli ve süresi gibi hususlar ilgili mevzuatta yer almaktadır. Bu kapsamda ’periscope.tv’ alan adı ve @periscopeco Twitter hesabı için ilgili mahkeme tarafından verilen erişim engelleme kararının ardından Twitter şirketi, globalde ’Periscope’ olarak yer alan uygulamanın adını Türkiye’de ’Scope’ olarak değiştirmiştir. Uygulamanın web sitesinin alan adını ise ’pscp.tv’ yapmıştır. Ayrıca, erişim engelleme kararına konu @periscopeco Twitter hesabını Türkiye kullanıcılarının erişimine kapatmıştır.”