Halkbank web
Ekonomi 25.11.2020 07:17

BtcTurk'un Son 24 Saatteki İşlem Hacmi: 3 milyar TL

BtcTurk CEO'su Özgür Güneri, BtcTurk'un son 24 saatte günlük ortalama işlem hacminin yaklaşık 5 kat artarak 3 milyar TL'ye ulaşmasını değerlendirdi.
BtcTurk'un Son 24 Saatteki İşlem Hacmi: 3 milyar TL

Güneri; dünyanın ilk kriptoparası olan Bitcoin’in kontrol edilememesi, sansürlenememesi, para politikası ile oynamaması, şeffaf ancak son derece güvenilir blokzincir altyapısına sahip olmasının ona büyük güç verdiğini belirtti. Bu özellikleriyle dolaşıma çıkış hızı ve miktarı sınırlı olan Bitcoin’in bazı yatırımcılar tarafından da portföylerinde çeşitlendirme yaratabilecekleri yeni bir varlık sınıfı olarak görüldüğünü ifade etti.

Güneri, Bitcoin’in 2020 yılında Türk Lirası bazında yüzde 250, dolar bazında yüzde 150 yükseldiğini belirterek; “2020 yılı Bitcoin ve BtcTurk açısından beklediğimiz şekilde güçlü büyüme ile geçti. Tüm dünyada finansal, politik ve sosyal koşullardaki hızlı değişime son derece uygun olan Bitcoin’in sunduğu değer önerisinin farklı nedenlerle de olsa çok daha geniş bireysel ve kurumsal kitlelerce anlaşılması genel olarak sektörün çok hızlı gelişimine destek oluyor.Özellikle Bitcoin’de 2020 yılı mayısında gerçekleşen ödül yarılanması ile 2021 yılı beklentileri, Bitcoin adaptasyonun artması, finansal piyasalardaki yüksek likiditenin devamı gibi faktörlerin de etkisi ile güçlü kalmaya devam ediyor.BtcTurk olarak işlem hacmimiz de 2020 yılında geçen yılın aynı dönemine göre çok ciddi artış gösterdi.Bu doğrultuda son 24 saatteki işlem hacmimiz günlük ortalamamızın yaklaşık 5 katına ulaşarak 3 milyar TL oldu” dedi.

Bugün Bitcoin’in, kendisini bu finansal ve sosyal istikrarsızlıktan korumak isteyen ortalama vatandaşların da kullanabileceği bir yatırım biçimine dönüştüğünün altını çizen Güneri; “Varlıkların da en üst teknolojiyle korunabilir olması, bunun gizlilik ve güvenlik ilkeleri çerçevesinde yapılması insanlara büyük kolaylık sunacak. Kriptopara dünyasında 1 milyonu aşkın kullanıcımıza, 7 kıtada hizmet sunan global bir oyuncu olarak bunun aracısı olmaktan gurur duyuyoruz. İşlem hacmi, kullanıcı sayısı, sektöre giren bireyler ve kurumlar gibi veriler açısından 2021 yılında hem BtcTurk için hem de küresel sektör için çok olumlu geçeceğine inanıyorum.Bu çerçevede Bitcoin adaptasyonun daha da hızlı arttığını ve bunun fiyata da yansıdığını göreceğimizi düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.