Spor 17.06.2018 23:14 Güncelleme: 17.06.2018 23:26

Brezilya 3 Puanı Son Dakikada Kaçırdı

Rusya'da düzenlenen FIFA 2018 Dünya Kupası'nda, E Grubu'nda karşılaşan Brezilya ile İsviçre, Coutinho ve Zuber'in karşılıklı golleriyle 1-1 berabere kaldı.
Brezilya 3 Puanı Son Dakikada Kaçırdı

İsviçre, karşılaşmanın 3. dakikasında Blerim Dzemaili ile gol fırsatını değerlendiremedi. Galatasaray'ın eski forvet arkası oyuncusu, sağ kanattan gelişen atakta, Xherdan Shaqiri'nin ortasına istediği vuruşu yapamadı ve top üstten dışarı çıktı. Daha sonra rakip kaleye yüklenmeye başlayan Brezilya'da, 11. dakikada Coutinho ile paslaşan Neymar, topu altı pasın içindeki Paulinho ile buluşturdu. Ancak Paulinho, etkisiz bir şutla topu dışarıya gönderdi. Sambacılar, aradığı golü 20. dakikada buldu. Sol kanattan Marcelo'nun açtığı ortayı İsviçre savunması karşılasa da, ceza sahasında topu kontrol eden Coutinho, enfes bir şutla ağları havalandırdı. 45+2'de, Neymar'ın ortasında kafa vuruşunu gerçekleştiren Thiago Silva, topu az farkla dışarıya gönderdi ve ilk yarı Brezilya'nın 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

İsviçre, ikinci yarının başlarında skora denge getirdi. 50. dakikada, Shaqiri'nin sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda Steven Zuber, topu kafayla ağlara gönderdi. Gol pozisyonunda Brezilyalı oyuncu Miranda, Zuber'in kendisini ittiği gerekçesiyle hakeme itiraz etti. Ancak Meksikalı başhakem Cesar Ramos orta noktayı işaret etti. Golden sonra kalan dakikaların büyük bir kısmı, İsviçre'nin yarı sahasında geçti. Brezilya, son dakikaya kadar Neymar, Coutinho, Fernandinho ve Firmino ile önemli pozisyonları golle sonuçlandıramadı. İsviçre'nin kalecisi Yann Sommer ise, kritik kurtarışlarla kalesinde devleşti. Sambacılar, 5 dakikalık uzatma bölümünün sonunda, galibiyetin kıyısından döndü. Neymar'ın serbest vuruştan kullandığı ortada topla kaleye yakın bir bölgede buluşan Renato Augusto'nun şutunu Fabian Schar uzaklaştırdı. Karşılaşma 1-1'lik beraberlikle sonuçlanırken, Brezilya ve İsviçre sahadan 1'er puanla ayrıldı.

BREZİLYA - İSVİÇRE

Stat: Rostov Arena

Hakemler: Cesar Ramos, Marvin Torrentera, Miguel Hernandez (Meksika)

Dördüncü Hakem: John Pitti (Panama)

Video Hakem Asistanları: Valeri Paolo, Elenito Di Liberatore, Gianluca Rocchi (İtalya), Mauro Vigliano (Arjantin)

Brezilya: Alisson, Thiago Silva, Miranda, Casemiro (Dk. 60 Fernandinho), Gabriel Jesus (Dk. 79 Firmino), Neymar, Coutinho, Marcelo, Danilo, Paulinho (Dk. 67 Renato Augusto), Willian

İsviçre: Sommer, Lichsteiner (Dk. 87 Lang), Akanji, Seferovic (Dk. 80 Embolo), Xhaka, Behrami (Dk. 70 Zakaria), Rodriguez, Zuber, Dzemaili, Schar, Shaqiri

Goller: Dk. 20 Coutinho, Dk. 50 Zuber

Sarı Kartlar: Dk. 47 Casemiro (BRE), Dk. 31 Lichsteiner, Dk. 65 Schar Dk. 68 Behrami (SUI)