Güncel - Yaşam 15.11.2017 13:06

'Birlikte var olabilmek için birbirimizin sorunlarının farkına varmalıyız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Emine Erdoğan "Birlikte var olabilmek için birbirimizin sorunlarının farkına varmalıyız. 3,5 milyon mülteciye kucak açmış bir ülke olarak Türkiye, birlikte var olmanın en güzel örneğini sergiliyor" dedi.
'Birlikte var olabilmek için birbirimizin sorunlarının farkına varmalıyız'

Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a eşlik ettiği Katar ziyareti kapsamında, Katar eski Emiri Şeyh Hamad bin Halife Al Sani'nin eşi Sheikha Moza himayesindeki "8. Eğitim İçin Dünya İnovasyon Zirvesi"ne katıldı.

Qatar Foundation organizasyonundaki etkinlikte Sheikha Moza'nın davetlisi olarak yer alan Emine Erdoğan, konuşmasında, dünyanın önemli değişimler geçirdiği bir dönemde insanlığın büyük sınamalarla karşı karşıya olduğuna dikkati çekti.

Emine Erdoğan, "Post-gerçeklik denilen, kurgulanmış ve propagandist yaklaşımların hüküm sürdüğü bir dünyada, hakikatin sözcüsü olmalıyız. Asılsız haberlerin teknoloji kanalıyla yayıldığı ve gerçeğin yerini aldığı bu dünyada ancak hakikatin gücüyle ayakta kalabiliriz. Akli ve vicdani bir duruşun savunuculuğuyla hayatımız değer kazanır." dedi. 

"Yeni keşifler için yeni yerler değil, yeni gözler gerekir"

Dünyayı bir ayrışmadan buluşmaya götürmenin gösterilecek gayretle mümkün olabileceğine işaret eden Emine Erdoğan, "İnsanlığın kadim birikiminin öğrencisi olmalı, kutuplaşmaları aşacak yeni bir bilinç inşa etmeliyiz." görüşüne yer verdi.

Emine Erdoğan, dünyanın geleceği adına ahlaki ve vicdani sorumluluklar alınmasının önemini vurgulayarak, "Birlikte var olabilmek için birbirimizin sorunlarının farkına varmalıyız. 3,5 milyona yakın mülteciye kucak açmış bir ülke olarak Türkiye, birlikte var olmanın en güzel örneğini sergiliyor." dedi.

Emine Erdoğan, tüm dünyada birlikte var olma bilincinin ancak eğitimle mümkün olacağını belirterek, "Yeni keşifler için yeni yerler değil, yeni gözler gerekir." ifadesini kullandı.

Programın sonunda Sheikha Moza, Emine Erdoğan'a programa katılımından dolayı teşekkür etti.

Uluslararası medya ve sivil toplum temsilcilerinin davetli olduğu zirvenin temaları arasında post-gerçeklik çağı, birlikte yaşamak ve çalışmak, eğitimde yeni arayışlar ve inovasyon yer alıyor.