Magazin 13.07.2018 15:29

Bir İlki Yaşatacak!

Türk müziğinin başarılı yorumcusu Funda Arar, 14 Temmuz Bodrum Antik Tiyatro ve 20 Temmuz'da Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda vereceği konserler öncesi gazetecilerle provalarda buluştu. Bodrum ve Harbiye konserleri sonrasında ağustosta yeni performanslara imza atacak olan Arar, sevenleri için özel bir repertuvar hazırladığını söyledi.
Bir İlki Yaşatacak!

Önümüzdeki ay ‘Arabesk’ isimli albümünü hayranlarıyla buluşturacağını ifade eden başarılı sanatçı, “Çok heyecanlıyım, çok çalıştık. Hatta önceki gece geç saatlere kadar son rötuşlarıyla uğraştık. Albüm bitti, bir şey kalmadı. Albümde bir tane yeni şarkı olacak. Diğerleri hepimizin bildiği, keyifle dinlediği ve söylediği şarkılar. Konserde, albümden şarkılar da okuyacağım” dedi.

‘Güzel tepkiler aldık’

‘Arabesk’ albümünden ‘İtirazım Var’ ve ‘Duyanlara Duymayanlara’ isimli şarkıları YouTube kanalında akustik olarak çalıp, söylediklerini anlatan Arar, “Çok da sevildi ve güzel tepkiler aldık. Bunların dışında, Harbiye konserinde ve ‘Yoluma Düşen Şarkılar’ konserlerimizde de böyle güzel sürprizler yapacağız. Yıllardır albümlerimde eski arabesk şarkılardan bir tanesini seslendiriyorum. Bunlardan en başarılı olanlardan biri de ‘Benim İçin Üzülme’dir. Bu şarkıyı, arabesk seven de sevmeyen de dinlemiştir. Bu sound’la alakalı bir durum bence. Biz bu albümde de öyle bir sound yaptık ki, pop radyolarında bile çalınabilir. Keza bizim YouTube’a yüklediğimiz çalışmalar da şimdiye kadar hiç yapılmamış tarzda ve çok farklı tınladığını düşünüyorum. Hiç arabesk bir şarkı gibi duyulmuyor. Kendime ait ‘Funda Arar tarzı’ ile yorumlamaya çalıştım” diye konuştu.

‘Delilik yapmaya kalktım’

Konserlerine gelen sevenlerini sürprizle karşılayacağını söyleyen başarılı sanatçı, “Şimdiye kadar konserlerimize gelen izleyicilerimiz şahane bir sahne gördü. Herkes hazır ve nazırdı. Kimi zaman sahneye bir şeyler döküldü, sahneye asansörle gelenler, inip çıkanlar oldu. Arkada çok yoğun çalışmalar oluyor, solistler şıkır şıkır giyinip sahne çıkıyor ve herkes bunu görüyor. Bu sefer geldiklerinde, arka planda neler olup bittiğini görecekler. Bütün foyamız meydana çıkacak. (Güerek) Böyle bir delilik yapmaya kalktım ama umarım bir terslik olmaz. Günahıyla, sevabıyla o koşuşturma, hazırlanışım ekranda olacak. İnsanlar konser alanına gelmeye başladığında benim son hazırlık anlarım canlı olarak yayınlanacak. Şimdiye kadar böyle bir sürpriz yapılmadığını düşünüyorum. İçeride nelerin olup bittiğini kimse canlı olarak yayınlamadı. Seyircimizle her şeyi paylaşmak istiyoruz. Bunları YouTube kanalımda da paylaşacağız. İnsanların tepkilerini merak ediyorum” dedi.

‘Bir YouTuber doğuyor’

YouTube kanalında sadece müzik yapmak istemediğini anlatan başarılı yorumcu, “Mesela gittiğim yerlerle, çıktığım tatillerle, yaptığım yemeklerle, bir makyaj tekniğiyle ilgili videolar da paylaşabilirim. Hem müzik hem de güncel hayatla ilgili güzel paylaşımlar yapmak istiyorum. ‘Bir YouTuber doğuyor’ diyebilirsiniz. Kendi tarzımda eğlenceli şeyler sunmak istiyorum ve ben de eğlenmek istiyorum. Şarkılara da devam edeceğiz ama arada küçük tatlılıklar da olacak. YouTube kanalım için 5 kişilik profesyonel bir ekiple çalışıyorum” şeklinde konuştu.