Röportaj 23.03.2019 03:00

'Bir Arada Kalmamızın Sebebi Sadakatimizdir'

Almanya'da müzikal yaşantılarına devam eden Türk müzisyenlerden oluşan Grup Mercanlar, "Düşlerim" isimli single çalışmasını, müzikal hedeflerini anlattı
'Bir Arada Kalmamızın Sebebi Sadakatimizdir'

Sema SEZEN

Geleneksel düşünceden kopmadan, yenilikçi bir düşünceyle müzikal projelerini müzikseverlerin beğenisine sunan Grup Mercanlar, Almanya’nın Frankfurt şehrinde müzikal yaşantılarına devam ediyor. Başarılı grubun üyeleri gazetemizin sorularını yanıtladı.

Grup Mercanlar nasıl bir araya geldi?

Grup Mercanlar olarak devam ettirdiğimiz orkestranın başlangıcı yaklaşık olarak 23 sene öncesine, Türkiye’de yaşadığımız zamana dayanıyor. Ahmet Aslan ve Hakan Kalaycı önderliğinde başlayan müzikal yaşantımız Aykut Aslan’ın, Cem Güler`in ve Bülent Kesen`in gruba katılmasıyla son halini aldı. Avrupa’da ise 2007 yılından bu yana profesyonel sahne hayatımıza devam ediyoruz.

Ne tarz müzik yapıyorsunuz?

Türk Halk Müziği ve Özgün Müzik yapıyoruz. Son çalışmamız olan “Düşlerim“ yenilikçiliğe ve bütün müzik dallarına ılımlı yaklaşımda olduğumuzun göstergesidir.

Grubunuzun üretkenliğini etkileyen unsurlar neler?

Grubumuzun üretkenliğini tetikleyen unsurlar; birlikte mücadele etmeyi sevdiğimiz, aynı duygu ve düşüncelere sahip olmamız ve en önemlisi başladığımız işi sonunu getirmemiz.

Bunca yıldır ayrılmadan aynı grupta çalıyorsunuz, bunun bir formülü var mı?

Birbirimize olan güven ve sadakatimizdir. Hiçbirimizin bir adım önde olma çabasının olmayışıdır diyebiliriz. Her birey Grup Mercanların temel taşı.

Müzik kariyerinizde hedefleriniz neler? Kült olarak kalkmak mı istersiniz yoksa herkesin bildiği bir müzik grubu mu?

Herkesin bildiği, severek dinlediği bir grup olmak istiyoruz. Bunun için elimizden geleni yapmakta kararlıyız. 10 yıl sonrasını göremesek de bu zamana kadar ilerleyişimiz, 10 yıl sonra daha büyük dinleyici kitlesine ulaşacağımızın kanıtıdır.

Almanya’da yaşıyorsunuz. Almanya’da yaşayan bir Türk Müzisyen grup olarak yaşadığınız zorluklar veya kolaylıklar var mı?

Elbette var. Ama bu yaşadığımız ülkeyle bağlantılı değil. Müzik sektörü sürekli bir çaba gerektiren ve değişkenlik gösteren bir sektör. Yeni dinleyicilere ulaşabilmek için yeni bir şeyler yapmanız ve üretken olmanız gerekiyor. Netice olarak da uzun süreli çalışmalar sonucunda ortaya yeni bir yapıt çıkabiliyor.

Yeni eserimiz “Düşlerim“, uzun süreli
çalışmalar sonucu ortaya çıktı. Bu
süreçte birçok zorlukla karşılaştık
ama hepsinin de üstesinden
geldik. Yaklaşık bir yıllık bir süreçte
oluşan bu eserin dinleyicilere güzel
duygular yaşatmasını arzu ediyoruz.