Vakıf Katılım web
Eğitim 10.08.2016 12:01

Bilgisayar oyunları öğrencilerin ders notlarını düşürmüyor

Bilgisayar oyunları sanıldığı kadar zararlı değil. Yapılan bir araştırmaya göre, bilgisayar oyunu oynayan öğrenciler sanılanın aksine okuldaki notlarını yükseltiyor. YENİBİRLİK - Oyunseverlerin sıklıkla iddia ettiği bilgisayar oyunlarının zararlı olmadığı görüşü…
Bilgisayar oyunları öğrencilerin ders notlarını düşürmüyor

Bilgisayar oyunları sanıldığı kadar zararlı değil. Yapılan bir araştırmaya göre, bilgisayar oyunu oynayan öğrenciler sanılanın aksine okuldaki notlarını yükseltiyor.

YENİBİRLİK - Oyunseverlerin sıklıkla iddia ettiği bilgisayar oyunlarının zararlı olmadığı görüşü bilim tarafından da onaylandı.Avustralya'nın RMIT Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre, bilgisayar oyunu oynayan öğrenciler sanılanın aksine düşük notlar ile karşılaşmıyor, notlarını daha da yükseltiyorlar.

SOSYAL MEDYA NOTLARI DÜŞÜRÜYOR

Profesör Alberto Posso önderliğinde yapılan araştırmaya göre, düzenli bir şekilde bilgisayar oyunu oynayan gençlerin notlarında artış gözlenirken, sosyal medya kullanımında bu etki tam tersine döndü.Facebook gibi sosyal medya platformlarında sıklıkla zaman geçiren gençlerin matematik, okuma ve bilim gibi derslerde başarısız olduğu görüldü.Araştırması kapsamında yaklaşık 4 yıl boyunca 15 yaşındaki 12 bin öğrenciyi inceleyen Posso, sosyal medyayı düzenli kullanan öğrencilerin kullanmayanlara oranla matematik testlerinden 20 puan düşük not aldıklarını saptadığının altını çizdi.Ancak Posso'nun araştırmasının güncel olmadığını belirten Federation Üniversitesi çalışanı Nicola Johnson, teknolojinin çok hızlı bir şekilde ilerlediğini, 2012'deki verilerin 2016'nın gerçeklerini yansıtmakta sağlıklı sonuçlar vermeyeceğini belirtti.