Kültür Sanat 29.10.2016 18:11

Beyoğlu Sahaf Festivali başladı

Beyoğlu Belediyesi tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen Beyoğlu Sahaf Festivali, Taksim Meydanı'nda kurulan alanda başladı
Beyoğlu Sahaf Festivali başladı

YENİBİRLİK - Taksim Meydanı'nda gerçekleştirilen Beyoğlu Sahaf Festivali'nin açılışında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Sahaf, rütbesi tarif edilmemiş, bilim, kültür insanları anlamına geliyor. Sahaf dediğimizde, yanına gidip merak ettiğiniz konuyu söylediğinizde son 50-100 yıl içerisinde o konuyla ilgili kimin ne yazdığını size söyleyebilecek bulup getirtecek ve bilimsel, kültürel sohbeti yapabilecek yetkinlikteki insandan bahsediyoruz. Sahafların tek alanı kitap değil, tarihe taalluk eden, efemerası, kartpostalı, taş plağı, yazılı sözlü tarih, kültürümüzü ifade eden her ne varsa, hepsiyle ilişki kurabilmiş insanlar" dedi. İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Nedret Apaydın da kültür denildiğinde birinci sırada kitabın geldiğini belirterek, "Sahaflar kitapla hemhal olmuş, içini bilen, dokunmuş kişiler. Çok özel kişiler, tabii buradakiler 'bize çok özel diyorsunuz ama kıymet veriyor musunuz?' demesinler. Biliyorum ki Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın kapısı her daim açık. Biz Cağaloğlu'ndayız, bizim de kapımız kendilerine her daim açık. Onlarla bir arada olmaktan çok mutlu oluruz" dedi.

70 sahaf yer alıyor

Açılışın ardından Sahaflar Ritim Gösterisi gerçekleşti. Festivalde, Türkiye'nin çeşitli illerinden 70 sahaf yer alıyor. Festivalde, asırlık kitapların yanı sıra, tarihe tanıklık eden dergiler, Osmanlı Türkçesi belgeler, eski fotoğraflar, film ve tiyatro afişleri, nadide levhalar, mektuplar, kartpostallar ve özel koleksiyonlar görülebilecek. On binlerce kitabın okuyucuyla buluşacağı festivalde, ünlü yazarlar da düzenlenecek çeşitli etkinliklerde okuyucularla bir araya gelecek. Festival, 6 Kasım'da sona erecek.