Dünya 18.11.2017 00:01

Beyaz Baretliler, Esed'in Doğu Guta saldırılarını kınadı

Suriye'de binlerce sivilin hayatını kurtaran Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) ekipleri, Beşşar Esed rejiminin Doğu Guta'daki sivil yerleşim yerleri ve sivil yardım kuruluşları çalışanlarını hedef alan saldırılarını kınadı.
Beyaz Baretliler, Esed'in Doğu Guta saldırılarını kınadı

Suriye’de binlerce sivilin hayatını kurtaran Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) ekipleri, Beşşar Esed rejiminin Doğu Guta’daki sivil yerleşim yerleri ve sivil yardım kuruluşları çalışanlarını hedef alan saldırılarını kınadı.

Sivil Savunma ekipleri, Esed rejiminin ve destekçilerinin başkent Şam’ın Doğu Guta bölgesine yönelik saldırılarını kınayan yazılı açıklama yayımladı.

Açıklamada, “Suriye rejiminin başkent Şam yakınlarındaki Doğu Guta’ya bağlı ilçe ve beldelerindeki sivil yerleşim yerleri ve yardım çalışanlarını hedef alan hava ve topçu saldırılarını kınıyoruz.” değerlendirmesine yer verildi.

Rejimin bugünkü saldırılarında Doğu Guta’nın Duma ilçesindeki bir merkezlerinin de hedef olduğu belirtilen açıklamada, “Bugün Duma’da 3 gönüllü çalışanımız saldırılar sonucu insani görevlerini yerine getirirken şehit oldu, merkezdeki diğer çalışanlarımız da yaralandı.” ifadesi kullanıldı.

Beyaz Baretliler, rejimin saldırılarının bir an önce son bulması gerektiğini belirterek, Doğu Guta’daki sivillerin can güvenliğinin sağlanması için Birleşmiş Milletleri ve gerginliği azaltma bölgesi anlaşmasına garantör ülkeleri göreve davet etti.