Halkbank web
Ekonomi 06.12.2022 07:00

Baydöner Türkiye'nin ilk EyeBrand sertifikasına sahip ulusal restoran zinciri

Türk mutfağına ve iskendere hak ettiği değeri verme, Türkiye ve yurt dışında iskenderin markası olma vizyonuyla çalışmalarını sürdüren Baydöner, görme engellilerin hayata özgürce katılabilmelerini sağlayan BlindLook uygulamasına dahil olarak "Türkiye'nin ilk EyeBrand sertifikasına sahip ulusal restoran zinciri" unvanını aldı.
Baydöner Türkiye'nin ilk EyeBrand sertifikasına sahip ulusal restoran zinciri

Türk mutfağına ve iskendere hak ettiği değeri verme, Türkiye ve yurt dışında iskenderin markası olma vizyonuyla çalışmalarını sürdüren Baydöner, görme engellilerin hayata özgürce katılabilmelerini sağlayan BlindLook uygulamasına dahil olarak “Türkiye’nin ilk EyeBrand sertifikasına sahip ulusal restoran zinciri” unvanını aldı. Baydöner ve BlindLook iş birliği, görme engelli tüketicilerin Baydöner restoranlarında kimsenin desteğine ihtiyaç olmaksızın, kolay bir şekilde deneyim yaşamasının yolunu açıyor.

Baydöner, sunduğu lezzetlere ulaşmada engelleri kaldırdı ve 285 milyon görme engelliye farklı ürünleri kullanabilme imkanı tanıyan BlindLook’un marka ağına dahil oldu. İş birliği sayesinde Baydöner tüketicileri; Baydöner restoranları ve Baydöner uygulaması üzerinden hiçbir engel olmadan, rahatça sipariş verebilecek. Tüketiciler, restoran deneyimini kimseye bağlı olmadan, engelsiz bir şekilde yaşayabilecek.

“BlindLook ile yaptığımız iş birliği ile 1 milyon görme engelli birey için Baydöner’i daha erişilebilir hale getirdik”

Apaz Group CMO’su Semih Dadaş, iş birliğine ilişkin yaptığı açıklamada “Kapsayıcılık, sürdürülebilirlik, sosyal farkındalık gibi kavramlar, Baydöner’de değişilmez önceliklerimiz arasında yer alıyor. Baydöner’i herkes için erişilebilir kılmak, bizim için büyük önem taşıyor. Görme engelli müşterilerimizin sipariş verme sürecinde yaşadıkları zorlukları ortadan kaldırmak için BlindLook ile gerçekleştirdiğimiz iş birliğinden gurur duyuyoruz. Bu proje, Türkiye’deki 1 milyon görme engellinin hak ettiği hizmet, lezzet ve en önemlisi fırsat eşitliğine ulaşması açısından da ayrıca değer taşıyor” dedi.

“Baydöner’le 1 milyon görme engelli bireyin yanı sıra dolaylı olarak milyonlarca kişinin hayatına dokunuyoruz”

İş birliğiyle 1 milyon görme engelli bireyin yanı sıra dolaylı olarak milyonlarca kişinin hayatına dokunduklarını belirten BlindLook Kurucu Ortağı Cihat Ersin Aydın, "BlindLook olarak biz, görme engelli bireylerin ihtiyaçlarının ve bağımsızlığının görmezden gelinmemesi için çalışıyor ve üretiyoruz. Hayatın %80 görme odaklı olduğu bu dünyada özgürlük teknolojileri üreterek, sosyal hayatta ve dijital dünyada özgür olan görme engelliler hayal ediyoruz. Yüzbinlerce görme engelli bireyi üretime, tüketime ve sosyal hayata kazandırarak herkes için erişilebilir bir dünya yaratma hayalimize ortak olan Baydöner'e, bu yolda bize eşlik ettiği için çok teşekkür ediyoruz” dedi.